Art

Elles es dibuixen

Deu il·lustradores retraten alguns dels referents de l’emancipació femenina del segle XX en un projecte de Castell-Platja d’Aro per celebrar el Dia de les Dones

El projecte es presenta dissabte i inclou també la creació d’un lloc web i una exposició

La Comissió d’Igualtat de Castell-Platja d’Aro i s’Agaró commemorarà el Dia Internacional de les Dones amb el projecte 10 dones il·lustres, 10 il·lustradores, en què una desena d’artistes professionals han dibuixat, d’acord amb el seu estil, deu dones que s’han convertit en referents de per l’emancipació femenina, des de les escriptores Virginia Woolf i Simone de Beauvoir a l’actriu Hedy Lamarr i la premi Nobel Malala Yousafzai. Les il·lustradores que participen en la iniciativa són Marta Bellvehí (Palamós, 1989), Bruna Valls (Palafrugell, 1989), Cristina Culubret (Girona, 1991), Anna Grimal (Girona, 1985), Roser Matas (Riudarenes, 1977), Judit Algueró o XuxuLanstrum (Girona, 1978)), Nirvana Jiménez (Maià de Montcal, 1986), Marisa Martínez (Barcelona, 1988), Joana Santamans (Barcelona, 1977) i Olga Capdevila (Malla, 1986). El projecte serà presentat aquest dissabte a la sala d’actes de l’ajuntament de Castell-Platja d’Aro (11 h) amb la presència de les artistes, en un acte divulgatiu, conduït per la periodista i escriptora Bàrbara Julbe, en què es repassarà la vida de les deu personalitats escollides, que completen la sociòloga brasilera Marielle Franco, l’escriptora i política Clara Campoamor, l’escriptora Mercè Rodoreda, l’atleta Kathy Switzer, l’aviadora Mari Pepa Colomer i la filòsofa Judith Butler.

Arran del projecte s’ha impulsat el lloc web www.10dones.com, una exposició de les obres en gran format de manera conjunta a les sales d’art de la Masia Bas de Platja d’Aro(oberta els caps de setmana de març), i una altra d’itinerant a 10 espais municipals, a cada un dels quals es podrà veure una de les il·lustracions realitzades (biblioteca, CAP de Platja d’Aro, ajuntament, palau d’esports i congressos, Casa Lila de Platja d’Aro, Benestar Social, centre cívic Vicenç Bou, Oficina d’Atenció Ciutadana de Castell d’Aro, Oficina de Turisme i Àrea de Joventut). També hi faran referència unes banderoles penjades al carrer amb els retrats, i una sèrie de postals amb la reproducció de les 10 il·lustracions.

El projecte 10 dones il·lustres, 10 il·lustradores és la principal activitat del Dia de les Dones a Castell-Platja d’Aro, però també hi haurà un cinefòrum, conferències, la lectura d’un manifest i la 3a Caminada per la Igualtat (dissabte, 8.30 h), amb un recorregut de 7 km entre Santa Cristina d’Aro i Sant Feliu de Guíxols. Dilluns dia 9, a més, es presentarà Pell de seda, de Maria Dolors Portas, a la Biblioteca Mercè Rodoreda (19 h).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen