Patrimoni

El Conca defensa la Biblioteca de Catalunya

El Consell Nacional de la Cultura i les Arts (Conca) ha demanat al departament de Cultura que adeqüi l’aportació pública que fa a la Biblioteca de Catalunya a les “necessitats” de la institució. La presidenta del Conca, Vinyet Panyella, va lliurar l’informe de seguiment de l’avaluació de la Biblioteca a la seva directora, Eugènia Serra, un text en què també s’indica que “hi ha camí per recórrer” en la tasca d’aquesta institució per difondre la producció bibliogràfica catalana.

La Biblioteca de Catalunya atresora, entre els seus quatre milions de documents, incunables de la vàlua de les Homilies d’Organyà, el text literari més antic en llengua catalana. El Conca va avaluar el 2015 aquesta “peça cabdal” per explicar la identitat cultural del país i ara hi ha tornat per ampliar el seguiment als anys 2014-2018. A l’informe es posa de manifest que el finançament de l’equipament ha de cobrir el manteniment de l’estructura i “permetre” les iniciatives de difusió del seu patrimoni. Entre els punts forts que assenyala l’informe, hi ha l’aposta digital d’un equipament que té 3,25 milions d’usuaris en línia i és centre de consulta i recerca científica de referència. El procés de digitalització, però, “necessita més recursos”, per la qual cosa el Conca recomana recollir aquest suport en un “contracte programa” que comprometi el seu pressupost “amb una perspectiva pluriennal”.

En tot cas, l’informe també anima la Biblioteca de Catalunya a “augmentar les eines d’autofinançament”, com ara el mecenatge, la sol·licitud de subvencions, l’explotació turística i fins i tot es recomana una exposició permanent del catàleg i l’adequació d’un espai d’exposicions temporals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS
art

Mor Richard Serra, l’escultor monumental

barcelona