Altres

Lloret, Capital de la Cultura Catalana 2023

El president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, va fer oficial ahir que Igualada i Lloret de Mar han estat escollides capitals de la cultura catalana de l’any 2022 i 2023 respectivament. Xavier Tudela ha lloat i agraït l’esforç dels dos municipis en la preparació de les seves candidatures.

Per l’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, “la candidatura per al 2023 suposa una gran oportunitat per donar encara més projecció i consolidar el nostre projecte cultural, ens permet donar valor a la tasca de les entitats culturals i al nostre patrimoni cultural”. I ha recordat que “el ple del novembre va aprovar per unanimitat que Lloret de Mar es presentés a aquesta candidatura”.

Per la seva banda, el regidor de Promoció Cultural de Lloret, Cristian Fernández, detalla: “Lloret de Mar articularà la seva Capital de la Cultura Catalana 2023 en quatre eixos principals: medi ambient, interculturalitat, igualtat de gènere i turisme.

Alhora es crearan sis itineraris per donar a conèixer la cultura de Lloret de Mar en funció dels interessos de cada persona. Són arts escèniques i música, història i patrimoni, tradicions, festes i cultura popular, fotografia, arts plàstiques i visuals, interculturalitat, i llengua i literatura”. I també ha destacat que “s’ha valorat l’ampli ventall d’activitats que tenim tot l’any, a més d’un destacat patrimoni cultural”.

Igualada, que ha obtingut la candidatura per al 2020, té la voluntat de mostrar tot allò que la distingeix en l’àmbit cultural, per fer palesa la qualitat i la potencialitat del seu teixit associatiu, de les empreses i dels equipaments. Així mateix, vol que l’any 2022 la ciutat sigui un aparador que projecti el municipi amb l’objectiu que tots els col·lectius s’hi sentin representats. La intenció és projectar la cultura en general, amb un equilibri de les disciplines artístiques, però amb la voluntat de reforçar alguns elements, com són la música de cambra, el patrimoni arquitectònic, les arts escèniques i el patrimoni tradicional i popular.

La Capital de la Cultura Catalana s’adreça a tot el domini lingüístic i cultural català, i té com a objectius contribuir a ampliar la difusió, l’ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l’interior com a l’exterior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona