Altres

Les biblioteques, el Dalí i l’MD’A, també en quarantena

Els cinemes encara es resisteixen al tancament general

Elmini d’Olot rectifica i suspèn ara tots els actes

Com ja era previsible veient com s’intensificaven hora a hora les mesures de contenció decretades pel govern de la Generalitat, els pocs equipaments i entitats culturals que dijous encara es resistien a tancar o reduir la seva activitat han hagut de cedir a l’evidència. Ahir, la Fundació Gala-Salvador Dalí va emetre un comunicat anunciant que el Teatre Museu de Figueres i la Casa de Portlligat tancaven des del migdia i “fins a nova ordre”. El Castell de Púbol, que havia d’obrir la temporada avui, ja no ho farà. La Fundació va aprofitar per informar que les entrades que s’hagin adquirit amb antelació seran retornades de forma automàtica. El Museu d’Art, que depèn de la Generalitat, la Diputació i el Bisbat, ha esperat també fins a última hora a confirmar que tanca, “previsiblement durant quinze dies, susceptibles de revisió” segons com avanci la pandèmia. En aquest període compta poder reprogramar algunes de les activitats suspeses, i recorda que seguirà actiu a través dels seus canals digitals.

Seguint les instruccions dels ajuntaments i la Generalitat, ahir també van abaixar persianes totes les biblioteques públiques. De la mateixa manera, van sumar-se a la suspensió de qualsevol activitat durant els preceptius “quinze dies prorrogables” el Museu de la Mediterrània i la Casa Galibern de la Fundació Mascort, tots dos a Torroella de Montgrí, i el Museu de la Terrissa de Quart. El festival Elmini d’Olot, per la seva banda, que en un primer moment havia anunciat que mantenia part de la programació d’aquest cap de setmana, finalment l’ha suspesa en bloc. Buscant escletxes al confinament, el Bòlit de Girona, tot i tancar al públic, ha decidit reorganitzar l’exposició del Taller d’anatomia. La mà que pensa, de Pep Admetlla, de manera que sigui visible des de la plaça del Pou Rodó, a través dels tres amplis aparadors del centre, per tal de “deixar oberta una finestra a l’art”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona