Cultura

La Mercè s’adhereix a la formació i creació en xarxa

El centre cultural de Girona manté actives l’Aula d’Escriptura i l’Escola Municipal d’Art a través de canals en línia

El Dia de la Poesia, demà, se celebra invitant els alumnes a gravar-se llegint

El Centre Cultural La Mercè de Girona aposta per continuar a distància i de manera virtual part de la seva activitat mentre duri el confinament per l’estat d’alarma decretat pel Covid-19. En concret, tant l’Aula d’Escriptura com l’Escola Municipal d’Art mantindran la seva oferta formativa durant les properes setmanes.

En el cas de l’Aula d’Escriptura, la formació dels mòduls 2 i 4 ja se segueix virtualment: els professors faciliten la matèria a l’alumnat a través del correu electrònic per tal que, des de casa, tothom pugui treballar en els seus textos. Els escrits es corregeixen i comenten de manera interactiva, a través de mitjans telemàtics.

Pel que fa a l’Escola Municipal d’Art, l’equip de professors proposa tasques o projectes perquè les persones inscrites al centre puguin seguir els treballs de classes des de casa. El professor del taller de dibuix, Manel Bayo, ha proposat per exemple la iniciativa Fem un cafè?, en què invita els alumnes a fer servir aquesta beguda com a tinta per pintar. També la professora del taller de joieria, Imma Viñals, ha plantejat un Diàleg visual en què es convida l’alumnat a crear imatges a partir d’elements quotidians que dialoguin amb les dels companys, sota el tema de l’actualitat que estan vivint des del confinament. Els projectes que surtin de l’experiència s’aniran recollint al web Art en temps de confinament, i es compartiran a les xarxes socials del centre, amb l’usuari @LaMerceGirona.

La Mercè també disposa d’una llista de reproducció dins del canal de Youtube de Girona Cultura, des del qual es poden recuperar tant conferències d’alguns dels cicles que s’han anat organitzat al centre, com les passades edicions de Literatura i filosofia, la Butaca Jaume Casademont o el cicle estrenat aquest curs d’Art i filosofia. A més, tant l’Aula d’Escriptura com l’Escola Municipal d’Art estan preparant noves iniciatives per tal d’evitar que s’aturi l’activitat cultural durant els dies que duri el confinament. En aquest sentit, La Mercè anima tant els usuaris del centre com als ciutadans en general a estar atents a les xarxes i el seu web. “Siguem imaginatius, fomentem el treball interactiu i les classes virtuals sempre que sigui possible, i estiguem al costat de la gent per superar aquests moments tan durs que ens està tocant viure”, ha destacat en una nota el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas.

D’altra banda, i amb motiu del Dia Mundial de la Poesia, que s’ha de celebrar aquest dissabte, dia 21 de març, l’Aula d’Escriptura ha organitzat una proposta de lectura de poesia per al seu alumnat, animant-lo a filmar-se mentre llegeix els seus poemes des de casa. Els vídeos es compartiran a través de les xarxes socials de La Mercè. La iniciativa és una alternativa a la participació que l’Aula d’Escriptura havia compromès per a la commemoració. L’esdeveniment estava organitzat conjuntament pel Centre de Normalització Lingüística de Girona, els Amics de la Unesco de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat, amb la col·laboració de la Fundació Àstrid 21. Tota la informació de l’activitat cultural de La Mercè està disponible al web www.girona.cat/ccm o als comptes de Twitter i Facebook @LaMerceGirona.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.