Cinema

Confinacurts, neix una proposta de creació audiovisual

El cineclub Vuitimig impulsa per a aquest cap de setmana una edició extraordinària del concurs Correcurts

La creativitat al poder. Aquests dies en què s’ha posat una mica de fre al ritme de vida frenètic són moltes les iniciatives que sorgeixen i que mantenen ben actiu el pols artístic.

Entre les últimes i més originals hi ha la que impulsa el cineclub Vuitimig de Cassà de la Selva, que acaba de posar en marxa una edició extraordinària del seu emblemàtic concurs de curtmetratges, Correcurts, que habitualment se celebra en el marc de la Mostra d’Animació i Curtmetratges (Macca) i que el mes de febrer passat va arribar a la setzena edició, novament amb un gran èxit de participació.

El Confinacurts tindrà lloc aquest cap de setmana i s’han adaptat tenint en compte “les particularitats d’aquests moments estranys que ens ha tocat viure”, com destaca un dels impulsors, Carles Brucet. La mecànica és senzilla: els participants han d’idear, rodar i editar en 24 hores un curtmetratge (durada màxima d’un minut) que ha d’incloure un objecte que se’ls dona a conèixer en el moment d’encetar el concurs. El rodatge arrencarà el dissabte 4 d’abril a les 9 h, quan els participants que s’hagin inscrit prèviament coneixeran l’objecte que ha de sortir en el seu curt. Evidentment, com es remarca, hauran d’estar rodats en l’habitatge on visquin els participants i respectant el sentit del confinament i s’hauran d’entregar com a màxim el diumenge 5 d’abril a les 10 h del matí al correu correcurts@gmail.com.

L’exhibició dels treballs presentats serà al canal de Youtube del cineclub Vuitimig a partir de les 18 h de diumenge, i el palmarès es donarà a conèixer a les vuit del vespre.

En aquesta ocasió es concediran tres premis, que seran escollits per un jurat que deliberarà també via electrònica diumenge a la tarda. L’objectiu del Confinacurts, com manifesta Carles Brucet, “és, per sobre de tot, divertir-se i explotar tant la creativitat com els sentiments que estan generant aquests dies de confinament. És per això que els premis no tindran dotació econòmica”.

El concurs, del qual ja s’han celebrat 16 edicions, s’ha convertit en un referent a seguir per altres convocatòries i festivals que n’han seguit el model. El cineblub cassanenc té el suport de l’Ajuntament i també de l’estudi gràfic Font3studi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós

TEATRE

La Perla 29 incorpora un ‘Zoo de vidre’

BARCELONA
CRÒNICA

Banyoles, lectora i novel·lada

crònica

Diada radiant en el retorn a l’essència

crònica

Una sola música que tothom balla com vol