Altres

Teatres, cinemes, auditoris i espais similars reobriran a finals de maig amb seient assignat i amb l’aforament limitat a un terç

A la fase I, a partir de l’11 de maig, també podran obrir les portes els museus i les llibreries

En l’àmbit cultural i de l’oci, a la fase 0 del pla de desescalada del govern només reprendran l’activitat els arxius

Els cinemes, teatres i auditoris podran reobrir amb l’aforament limitat a un terç en la fase II del pla de desescalada del confinament del govern espanyol, que arrencarà previsiblement a partir de la quarta setmana de maig.

En l’àmbit de les activitats culturals i d’oci, els primers espais en obrir seran els arxius, que estan inclosos en la fase 0 o de “preparació”, que entrarà en vigor a partir de dilluns que ve, 4 de maig.

Una setmana més tard, l’11 de maig, arrencarà la fase I o “inicial”, en la qual les biblioteques reprendran l’activitat de préstec i també de lectura, amb aforament limitat. En aquesta segona fase també es podran celebrar actes i espectacles culturals de menys de 30 persones en llocs tancats amb un terç de públic. Quan siguin a l’aire lliure, la limitació s’ampliarà fins a les 200 persones, sempre assegudes i amb mesures de distanciament físic.

En aquesta etapa també seran possibles les visites als museus, amb l’aforament limitat a un terç i sense poder-hi realitzar activitats culturals..

A més, es podran realitzar activitats de turisme actiu i de natura per a grups limitats.

Serà també en aquest moment que el sector audiovisual podrà reprendre podran la producció i el rodatge de cines i sèries.

A més, les llibreries podran aixecar la persiana en les condicions establertes per al comerç minorista, com la limitació a un terç de l’aforament i l’obligació de garantir una distància mínima de 2 metres entre els clients.

A partir del 25 de maig entrarà en vigor la tercera fase (la II), quan ja es podrà anar als cinemes, teatres, auditoris i espais similars amb butaca pre-assignada. Aquests espais també hauran de limitar l’aforament a un terç de la seva capacitat.

Les visites a monuments i equipaments com les sales d’exposicions i de conferències també tindran limitat l’accés a un terç i controlaran les aglomeracions.

En aquesta moment estaran permesos els espectacles culturals per a menys de 50 persones en llocs tancats (amb 1/3 de l’aforament) i als d’exterior podran aplegar’s-hi fins a 400 persones, sempre assegudes i amb distància segura entre elles.

No serà fins al 8 de juny –sempre que les condicions sanitàries ho permetin-, ja en la fase II, quan les activitats culturals limitades a un terç d’aforament passaran a la meitat. Les sales d’arts escèniques i musicals continuaran limitades a un terç.

Estaran permesos els actes i espectacles culturals per a menys de 80 persones en llocs tancats (amb l’aforament limitat a 1/3). A l’aire lliure es podran celebrar actes i espectacles culturals per a menys de 800 persones, assegudes i amb distància de seguretat. Els parcs temàtics podran treballar amb les mateixes condicions.

Serà en aquest moment que podran reprendre l’activitat les places, recintes i instal·lacions taurines, que hauran de limitar l’aforament a una persona per cada 9 metres quadrats.

A banda, es podran fer activitats de turisme actiu i natura amb normalitat i anar a les platges “en condicions de seguretat i distanciament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda