Música

‘De Vent i ales’, el títol del nou i últim disc de Txarango

El grup anuncia el nom del seu darrer treball amb la publicació d’un documental que mostra les vivències viscudes a través de viatges i escenaris que els han inspirat per fer les cançons

El quart i últim disc de Txarango es titularà De vent i ales i es publicarà el 19 de juny amb el segell Halley Records. El títol surt de la cançó Les coses senzilles, sobre la fragilitat de la vida. La banda del Ripollès ha presentat el projecte amb un documental de 17 minuts enregistrat per ells mateixos en què exposen les claus de l’imaginari del nou disc a través dels viatges i escenaris que els han inspirat. La banda sonora inclou fragments de 9 de les 16 noves cançons. Pel grup, el disc és un “adéu” i, alhora, un “regal” que han compost per agrair el suport del públic. “Gràcies de tot cor per cada passa compartida. Gràcies per ser i per vibrar. Gràcies infinites per formar part de l’aventura més gran de les nostres vides”, asseguren.

Concretament, el documental inclou la invitació a sortir a buscar el camí de la cançó ’Quan cau el sol’ o de celebrar-lo a ’Nous camins’. També parla de la fragilitat de la vida a Les coses senzilles, el cant a l’amor no viscut de ’Si sabessis’, la celebració de la vida compartida d’Avui que fas anys i Bendita vida o la música pot prendre la força d’un aiguat i arrasar la “brutícia d’aquest salvatge” d’Aguacero. Finalment, també apareix Foguera i És hora de tornar a casa, que tanca el disc, que es pot comprar des d’aquest diumenge mateix al web de la banda.

De vent i ales és un títol lleuger que parla d’estendre les ales per deixar-se portar pel curs de la vida”, assegura Txarango. El nou projecte discogràfic neix, segons el grup, de les experiències de dormir al peu del Mont Fuji, dels viatges a Colòmbia, Senegal, Brasil i l’Índia, de la ruta dels Balcans d’entrada a Europa de refugiats o dels camps sahrauís.

Últim disc després de 10 anys dalt dels escenaris

Txarango va anunciar al desembre que es retirava després de la publicació d’un nou disc i una gira de comiat després de 10 anys dalt dels escenaris. El grup s’havia d’acomiadar recorrent el territori amb una carpa itinerant i sota el títol El gran circ, una gira que s’ha hagut de cancel·lar per la crisi del coronavirus.

La banda estudia ara com reconvertir els concerts de presentació perquè la complexitat i les especificitats els fan “pràcticament impossible de traslladar en el temps”. Alhora, però, asseguren que estan “totalment compromesos” en programar les actuacions per “acollir a totes les persones que tenen la seva entrada i retornar els diners a totes aquelles que així ho vulguin o no puguin venir a aquests nous concerts”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA