Música

El festival Tempo oferirà més de trenta concerts gratuïts d’artistes del país

L’inaugurarà Joan Miquel Oliver el 16 de juliol, i fins al 15 d’agost també hi actuaran Pep Sala, Joan Colomo, Canimas, Kumbara, Blanquito Zurdito i Aiala

Tempo, el festival abans conegut com Tempo sota les Estrelles, planta cara a la crisi amb un nou lema –El petit festival del Barri Vell, “per tenir cura dels petits detalls i per la petita distància entre artista i públic”– i una intensa programació musical que inclourà una trentena d’actuacions gratuïtes durant un mes entre el 16 de juliol i el 15 d’agost, al passeig Arqueològic de Girona. El concert inaugural anirà a càrrec del mallorquí Joan Miquel Oliver, i posteriorment passaran pel seu escenari Pep Sala, Eduard Canimas, Kumbara, Rusó Sala, Blanquito Zurdito, Aiala, Litus, Edna Sey, Paula Bu o La Bicha. L’1 d’agost també hi tindrà lloc un homenatge al Buena Vista Social Club, i una setmana després actuarà en el festival el sorprenent Pulmon Beatbox , tota una màquina de ritmes humana. A més, la col·laboració entre Tempo i el festival Neu! es concretarà en les actuacions de Tom Hagan i, en un triple cartell de cloenda que tindrà lloc el 15 d’agost, Joan Colomo, Marta Pérez i Leebeats, els discjòqueis residents del Yeah! Tempo també col·labora amb la Casa de la Música del Gironès, La Marfà i l’escola Eumes. A més de les actuacions nocturnes, estan previstos alguns vermuts musicals, els caps de setmana, amb actuacions en directe o discjòqueis. La programació apareix detallada al lloc web del festival: www.tempogirona.com .

El director del festival Tempo, Albert Candela, remarca que la programació musical s’ha dissenyat a partir d’una aposta decidida pels músics del país, la creació de Km 0 i l’eclecticisme sonor: “El nostre entorn, musicalment parlant, és molt variat, i volem que Tempo en sigui una bona mostra.”

En aquesta dotzena edició de Tempo també s’ha tingut molta cura a l’hora de respectar la paritat en el cartell, repartit entre dones i homes al cinquanta per cent. Un cop més, la proposta gastronòmica anirà a càrrec d’El Ginjoler, en aquest festival proper i sostenible.

Llibres: Pradas, Rahola i Zanón

No tot és música a Tempo, també hi ha les ja habituals converses literàries a la fresca entre el periodista i escriptor besaluenc Martí Gironell i diversos autors. És l’anomenat Tempo Llibres, i aquest any els convidats són Núria Pradas (22 de juliol), Pilar Rahola (29 de juliol) i Carlos Zanón, el dia 5 d’agost, més una última sessió amb un autor ‘inesperat’ que tindrà lloc el 12 d’agost. Totes les sessions són a les 20 h, amb entrada lliure. Pradas ha guanyat l’últim premi Ramon Llull amb Tota una vida per recordar; Rahola acaba de publicar L’espia del Ritz, i l’últim llibre de Zanón és Carvalho: problemas de identidad.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona