Arts escèniques

“Les addiccions són a tot arreu”

Roger Pera publica el seu primer llibre, carregat de llum, on revela la seva vella dependència de la droga

L’actor Roger Pera retornarà amb la comèdia ‘Orgasmos’ i, potser, refarà ‘La vampira del Raval’

Un text autobiogràfic sobre la dependència de les drogues sona, d’entrada, com una teràpia, amb uns passatges redactats dolorosos i carregats de culpa. Certament, a Èxit (Angle Editorial), un joc de paraules que uneix la idea de la fama i també de la porta d’emergència, de sortida en un laberint de malson, Roger Pera destil·la i pren consciència de les conseqüències que ha patit el seu entorn davant de la seva fragilitat, però ho fa amb aquell somriure maliciós, de rebel sense causa i càndid del Roger que no podia recuperar fins ara, que alleugereix la lectura. La llum sembla que il·lumini més, a mesura que s’és més endins d’una cova.

L’actor Roger Pera reivindica el llibre perquè és necessari parlar de les addiccions, “volia parlar d’això perquè és tot massa tabú i les addiccions estan a l’ordre del dia”. Sigui la droga, el joc o la prostitució. La societat s’ha entestat a evitar-ho, a dissimular-ho. Per una altra banda, defineix els addictes, sense compassió, amb una autoestima baixa i molta autoexigència, que els descavalca.

Pera no l’ha escrit fins ara, que se sap recuperat. Arrenca amb la declaració del director i amic Ricard Reguant als espectadors del 25 de gener del 2014 que no hi hauria funció de Germans de sang perquè el protagonista, Roger Pera, no s’hi havia presentat! I no ho va fer, simplement, com escriu Pera en les primeres pàgines del llibre perquè era a casa, sol, tancat, espantat, “ionqui perdut”. Tot i que havia sortit d’un tractament per desenganxar-se de la cocaïna, no havia fet net perquè només havia recuperat el perdó dels pares, de la professió, del públic però no de si mateix.

Roger Pera va debutar amb 9 anys al teatre i ha tingut una carrera fulgurant també en la televisió i en el doblatge. Amb una competència divertida amb el seu pare, Joan Pera (amb qui ha compartit una sèrie de televisió i, ara, uns curts durant la pandèmia: Els Peraconfitats). Abans, necessitava carregar-se de feina per sentir-se viu. Ara reclama un moment per avorrir-se i procura no intensificar gaire la feina. Tot i que en la carrera d’artista és necessari jugar amb diverses cartes per no quedar-se arraconat. Reconeix que “actuar és fàcil, és jugar”, però que és molt complex gestionar les temporades sense feina: “no saps què no has fet bé”. Confia, en breu, tornar amb la comèdia Orgasmos i, potser, aixecar de nou La vampira del Raval. L’aventura d’escriptor l’ha sorprès perquè aquest llibre (que no s’ha arribat a presentar formalment per culpa de la pandèmia i que aspira a ser un reclam per a la diada del llibre del 23 de juliol)) ha rebut comentaris elogiosos i ha pujat força entre els més venuts aquestes dies de confinament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA