Art

El govern de Colau reitera la negativa a negociar amb el Port i l’Hermitage un conveni per al projecte a la Nova Bocana

BComú i PSC tomben amb l’abstenció d’ERC una proposta de Barcelona pel Canvi que demana a l’executiu municipal actuar

El govern d’Ada Colau reitera la negativa a negociar amb el Port de Barcelona i el Museu Hermitage un conveni per al projecte a la Nova Bocana.

Els partits de l’executiu municipal, BComú i el PSC, han votat en contra d’una proposició de Barcelona pel Canvi que demanava negociar-ho “amb la brevetat més gran” i defensava la conformitat del consistori al projecte del museu.

La proposta s’ha tombat amb els seus vots contraris i l’abstenció d’ERC. Per contra, el grup de Manuel Valls ha obtingut el suport de JxCat, Cs i el PP.

Durant el debat de la proposició, la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, ha argumentat que tot i que és “legítim” que un fons d’inversió vulgui obrir una franquícia a Barcelona, el projecte “s’ha d’adaptar a la ciutat”. En aquest sentit, ha defensat que aquest genera unes “externalitats” que la ciutat “no pot assumir” i s’ha referit als informes elaborats per experts i equips tècnics del consistori que ho avalen, referint-se a l’impacte del projecte.

Sanz ha recordat també que tot i que és un projecte privat es vol fer en sòl públic i ha apuntat que el pla especial de la Nova Bocana aprovat en el mandat passat especifica que qui té la competència per fer un conveni amb el Port és la Comissió de Govern. Així, ha tancat la porta a què sigui el ple qui ho hagi de decidir.

Al seu torn, Manuel Valls ha lamentat que siguin uns informes i no el plenari qui decideixi que el projecte de l’Hermitage “no té interès públic suficient”. “El projecte encaixa perfectament i suposaria 400 llocs de treball”, ha dit Valls, que ha considerat que seria un “error monumental” i un “autèntic desastre” que quedés en paper mullat. Segons ell, és un projecte “tècnicament impecable” i “bo” per la ciutat.

La resta de partits que han donat suport a la proposició de BCanvi han mostrat el seu acord en instar el govern municipal a negociar un projecte i han lamentat que es tanqui la porta a acollir una franquícia del museu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona