cultura

Cultura podria obrir un expedient al promotor de la rehabilitació del castell de Vallgornera, a Peralada

La Comissió de Patrimoni Cultural de Girona enviarà un escrit a la Direcció General de Patrimoni per tal que el director, si s'escau, obri un expedient informatiu al promotor d'unes obres de rehabilitació del castell de Vallgornera (Peralada), per convertir-lo en un hotel, realitzades sense que el projecte hagi estat informat per la comissió, tal com és preceptiu, en tractar-se el castell d'un monument catalogat com a Bé Cultural d'Interès Nacional. El promotor i propietari del castell, Santiago de Sentmenat y de Urruela, a instàncies de l'Ajuntament de Peralada, ha hagut de fer entrar a la comissió el projecte de les obres, ja executat, per a la seva legalització, extrem que la comissió ha denegat, decretant que s'ha de realitzar un informe arqueològic, a càrrec del promotor, per comprovar les afectacions que ha tingut l'actuació sobre el monument per, posteriorment, poder prendre una decisió. El director dels serveis territorials de Cultura, Miquel Sitjar, va explicar ahir que la comissió va comprovar amb «sorpresa i estupor» com, en aquest cas, s'ha obviat totalment la llei de patrimoni i és per això que la comissió ha decidit «actuar de manera contundent».

Més Peralada

La comissió també va rebutjar un projecte d'ampliació d'un annex a l'edifici Mirador del Casino Castell de Peralada, en el qual s'hi volia adequar una sala de banquets i restaurant. Sitjar va explicar ahir que ha estat refusat perquè «no segueix els principis i recomanacions del pla especial del castell» pel que fa a volumetries i materials, de manera que si els promotors volen fer l'ampliació hauran de presentar un nou projecte.

Nucli medieval de Verges

La comissió va aprovar el projecte de les obres d'arranjament de la ciutat medieval de Verges, que n'observava bàsicament la pavimentació; el projecte de reurbanització de l'antic recinte emmurallat de la Jonquera; el projecte d'ordenació de l'entorn del monestir de Santa Maria de Vilabertran; el projecte de restauració urgent de la coberta de l'església de Sant Miquel de Fluvià; el projecte de restauració de la muralla est de la Ciutadella de Roses; el projecte bàsic per a la construcció del museu Thyssen a la fàbrica de Can Serra de Sant Feliu de Guíxols i el projecte de reparació dels desperfectes que va causar la nevada a les cobertes del claustre de Sant Pere de Rodes.

D'altra banda, la comissió enviarà un escrit d'amonestació a l'Ajuntament de Serinyà per unes obres fetes sense informar en l'àmbit de protecció de les coves prehistòriques, i ha constituït una ponència conjunta de Cultura i Urbanisme, amb interlocució amb l'Ajuntament, per tractar sobre un pla parcial urbanístic del sector IV-6.1 i 6.2 de Forallac.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE