Música

portalblau

Una nova etapa, sempre entre Empúries i el mar

Portalblau, el Festival de Música i Art a la Mediterrània, ha resistit el vendaval i per a la primera quinzena d’agost ha programat diverses actuacions en els seus escenaris habituals, el jaciment grecoromà d’Empúries i la Mar d’en Manassa, amb aforaments restringits a 450 i 80 localitats, respectivament. En aquesta edició, el festival organitzat per l’Ajuntament de l’Escala en col·laboració amb el Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries, estrena nova directora, Cristina Torres (TEMproductions), que fins ara organitzava el festival Concerts al Fòrum Romà, també a Empúries.

El Portalblau 2020 tindrà com a pròleg, el divendres 31 de juliol, una conferència d’una personalitat que coneix bé el passat i el present de la conca Mediterrània però que en el moment de tancar aquesta edició encara no s’havia fet públic.

Portalblau és un festival eminentment musical, però també deixa espai per a la reflexió i per a altres formes d’expressió artística, com ara el teatre i la poesia. El dia 1 d’agost es podrà veure l’espectacle Bàrbars, amb l’actriu Jordina Biosca i el guitarrista David Garcia, als jardins de la muralla Grega d’Empúries, on s’enlairaran textos d’escriptors d’arreu de la Mediterrània, entre ells el poeta grec Konstandinos Kavafis, que el 6 d’agost també centrarà, a la Mar d’en Manassa, la trobada poètica i musical A la llum del dia, amb Josep Tero, Carme Callol, Jaume Comas i Eusebi Ayensa.

Per aquest escenari, situat al bell mig de l’Escala, ben bé a tocar del mar, hi passaran veus tan interessants com ara Gemma Humet, que presentarà Petit Univers el 7 d’agost; la jove cantautora mallorquina Maria Jaume, el 8 d’agost, i el duet fraternal i napolità format per Alessio i Giancarlo Arena, el 9 d’agost.

I al Fòrum Romà d’Empúries sonaran el 13 d’agost les veus transculturals de Las Migas, que celebren 15 anys amb el disc Cuatro; el 14 d’agost hi haurà concert familiar amb Dàmaris Gelabert i el seu Mou el cos, i el 15 d’agost Els Amics de les Arts tancaran la programació amb Els dies més dolços, en què revisen alguns dels seus clàssics.

PORTALBLAU (L’ESCALA) De l’1 al 15 d’agost www.portalblau.cat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós

TEATRE

La Perla 29 incorpora un ‘Zoo de vidre’

BARCELONA
CRÒNICA

Banyoles, lectora i novel·lada

crònica

Diada radiant en el retorn a l’essència

crònica

Una sola música que tothom balla com vol