Arts escèniques

Crítica

teatre

Joc sempre

Farrés Brothers contagia les ganes del joc de representar i d’imaginar a Orbital. La companyia, de llarga trajectòria, retorna a l’univers lúdic i fantasiós de Tripula, el seu anterior treball (que es fa dins d’un globus!). Orbital torna a parlar de l’amistat de la infància, i els permet debutar amb una mena de cinema live, una inesgotable maleta de recursos que compatibilitza molt bé amb les ganes de jugar dels propis actors (Jordi Farrés, Pep Farrés). En aquesta ocasió s’hi ha sumat una tercera Farrés (Judit Farrés), que va coincidir amb ells estudiant a l’Institut del Teatre i que, fan broma i evadeixen dubtes, no són pas família.

L’habilitat de transformar elements en la seva aventura cap a la pista d’enlairament del coet (una persecució trepidant com la de Xirriquiteula a Laika) és enginyosa però no té la profunditat de molts dels seus treballs anteriors. I és que els Farrés Brothers s’han atrevit a parlar a la canalla de temes com ara l’Alzheimer (Operació AVI), o la violència infantil (OVNI) i la memòria històrica (La maleta de l’Agustí). Ells diuen que els agrada provar el que els és nou. Per això van provar el llenguatge de signes El silenci d’Hamelín.o el teatre per a adults (La visita de la vella dama). El joc de projectar allò que aparentment s’està gravant des del mòbil és un joc molt efectiu. La peça diverteix i té uns bonics jocs de salts de convenció (de personatge real a dibuix projectat i, tot seguit, a titella articulat pla). En el seu treball, de menys densitat quant a trama, hi ha una autenticitat, que commou íntimament.

Orbital
Companyia: Farrés Brothers:
Dious, 3 de juliol. Sala Ovidi Montllor, Mercat de les Flors. Grec


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA