Música

La Santa s’inaugura demà amb més superfície i més escenaris de petit format

El festival de Santa Cristina oferirà més de 150 concerts i activitats fins al 30 d’agost

Manu Guix, Blaumut i Sofia Ellar, en el nou Unplugged Music Experience

“En ple confinament, ens vam plantejar tres opcions: ajornar aquesta edició fins l’any vinent; fer-la d’una manera més intensiva, només a l’agost, o tirar-la endavant tal com ho teníem previst, i això és el que vam decidir. Sabíem que era un risc, però quan vam fer pública la nostra decisió, ja no teníem cap dubte: no ens faríem enrere.” Ho explica, ple d’energia positiva, Julio Rico, el propietari i director de La Santa , el festival i mercat d’estiu de Santa Cristina d’Aro abans conegut com La Santa Market. La Santa 2020 s’inaugura demà, divendres, i tindrà lloc tots els dies fins al 30 d’agost, de les sis de la tarda a la una de la matinada, al Santa Cristina Horse Club. Aquest any no hi haurà concerts de gran format per evitar les aglomeracions, però s’han programat més actuacions musicals i activitats culturals gratuïtes que mai –més de 150– repartides en set escenaris de petit format, a la meitat de les catorze terrasses del festival. També ha crescut en un 15% la superfície total, uns 20.000 metres quadrats, de La Santa: “Un oasi en què tothom es podrà sentir còmode i segur, amb ventilació natural”, en paraules de Rico, que remarca que, tot i que la normativa permetria una capacitat de 4.000 persones en aquest gran recinte a l’aire lliure, han decidit voluntàriament que no podrà haver-hi més de 2.000 persones alhora. “A La Santa hi ha molta rotació, perquè calculem que cada visitant s’hi està dues hores i mitja i no hi ha pics d’assistència.”

Experiències musicals

Aquest any, La Santa estrena un nou format musical, creat per adaptar-se a la circumstàncies, però amb moltes possibilitats d’instal·lar-se definitivament en l’oferta de La Santa. És el nou Unplugged Music Experience, un cicle de concerts íntims i acústics que Rico prefereix anomenar “experiències”, en què els artistes actuaran molt a prop dels espectadors: unes 400 persones repartides en un centenar de taules, “com si fos un club de jazz de Nova York, però a l’aire lliure”. Dissabte hi actuarà Manu Guix i després ho faran Sofía Ellar (25 de juliol), Cepeda (15 d’agost) i Blaumut (22 d’agost), amb entrades a partir de 25 euros, a part de l’accés al recinte: 2 euros, l’entrada a peu, i 6 euros, el pàrquing i les entrades dels ocupants del vehicle.

Pals critica la precipitació del White Summer

acn

L’Ajuntament de Pals critica que el festival White Summer faci publicitat de l’edició d’aquest any i hagi posat a la venda les entrades, perquè encara no té permisos per fer-se. L’Ajuntament diu que tot just s’estan redactant els informes pertinents, després que el 7 de juliol l’organització del White Summer els fes arribar el projecte definitiu, i que s’ha convocat una junta local de seguretat per estudiar si és viable fer el festival aquest estiu, concretament de l’1 al 23 d’agost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS
art

Mor Richard Serra, l’escultor monumental

barcelona