Llibres

El Dia del Llibre, dijous a Girona de les 4 a les 11 de la nit

S’han confirmat una dotzena d’escriptors que signaran exemplars

A Figueres se suspèn el ‘Sant Jordi d’estiu’

No és Sant Jordi però les llibreries de Girona s’han animat perquè el Dia del Llibre i la Rosa del 23 de juliol sigui una gran festa literària. El Gremi de Llibreters i el Gremi de Floristes, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, han decidit la realització d’aquesta fira sectorial, en què hi haurà parades de les deu llibreries de la ciutat agremiades al col·lectiu, que atendran els ciutadans entre les 4 h de la tarda i les 11 h de la nit, aproximadament.

Les parades s’instal·laran al centre de la plaça de la Independència, on també se situaran les taules per a la signatura dels escriptors, que enguany es fa de forma compartida per part de totes les llibreries.

Entre els autors convidats destaquen Carles Sala, Lia Bertran, Núria Esponellà, Anna Carreras, Martí Gironell, Carles Porta, Mar Bosch, Rosa Costa-Pau, Montse Bassa, Jaume Fàbrega i Albert Soler. També hi haurà un entarimat on es desenvoluparan algunes activitats de petit format, com ara una hora del conte amb el contista Albert Quintana, a les 19 h, o una signatura espectacle amb l’escriptor i ventríloc Xavier Margenat.

A més d’aquest centre neuràlgic, les llibreries gironines tenen permís per instal·lar parades just davant dels seus establiments. Està anunciat que els dies previs a la jornada algunes llibreries organitzaran presentacions de llibres amb autors com Miquel Martín, Sandro Rosell, Víctor Amela, Irene Solà i Lana Bastasic. Pel que fa a les floristeries, aquestes no tindran parada a la plaça de la Independència, sinó que vendran les roses en els seus propis establiments.

Aquestes mesures s’han fet per evitar aglomeracions i per això en la iniciativa participaran exclusivament empreses professionalment dedicades a aquests sectors. L’esdeveniment, que es va traslladar a l’estiu per motius de seguretat relacionades amb la pandèmia de la Covid-19, pretén mantenir l’essència de la Diada de Sant Jordi però sense el seu caràcter festiu i popular, tenint en compte la situació sanitària actual. Quant a les mesures de seguretat sanitària definides pel Procicat, cada parada tindrà una capacitat limitada per tanques a fi de poder garantir la distància de seguretat, s’oferirà hidrogel i serà obligatori l’ús de la mascareta. Les cues per a les signatures també estaran delimitades i controlades amb personal prèviament format. Amb tot, com s’anuncia, la realització de la jornada queda subjecta a la situació sanitària del moment.

A Figueres no es farà

L’Ajuntament de Figueres va anunciar ahir que tancarà a partir d’avui parcs infantils i públics, reforçarà controls i suspèn el Sant Jordi d’estiu per l’augment de casos de coronavirus a la capital empordanesa fins a una seixantena.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós

TEATRE

La Perla 29 incorpora un ‘Zoo de vidre’

BARCELONA
CRÒNICA

Banyoles, lectora i novel·lada

crònica

Diada radiant en el retorn a l’essència

crònica

Una sola música que tothom balla com vol