Llibres

Un bon quart del pastís

La Cambra del Llibre fa una valoració positiva de les vendes del 23 de juliol

La celebració del Dia del Llibre i de la Rosa de dijous passat, 23 de juliol, va estar marcada per la crisi sanitària i els canvis, les restriccions, de darrera hora. Es volia mirar de compensar, en la mesura del possible, les pèrdues generades pel confinament i per la impossibilitat de celebrar la festa de Sant Jordi.

La Cambra del Llibre, institució que agrupa els gremis i associacions d’editors, llibreters, distribuïdors i de la comunicació gràfica de Catalunya, ahir va emetre un comunicat en què agraïa la resposta i el suport dels lectors a la celebració del 23 de juliol.

La Cambra del Llibre també va expressar el seu “reconeixement a la col·laboració, el comportament cívic i el respecte dels ciutadans a les mesures de seguretat i higiene adoptades per les llibreries, avalades pel Procicat”. Cada municipi va adaptar la protecció dels espais a la “realitat de la seva trama urbana, demogràfica i de situació de salut”, ja fos amb recintes perimetrals o zones tancades, “amb registre i presa de temperatura, amb respecte per les distàncies de seguretat, control de la capacitat, neteja de mans i ús obligat de mascareta”.

D’acord amb les primeres estimacions, durant el Dia del Llibre es va repetir una tendència que s’experimenta des de ja fa uns mesos a les llibreries, que és una recuperació de les vendes dels llibres de fons, que ahir van conviure amb les novetats editorials.

Com ja és habitual per Sant Jordi, es va notar també una elevada proporció de les vendes de llibres en català. “La cambra valora com un èxit la convocatòria del 23 de juliol i estima que la facturació d’ahir equival al 25% del que es va facturar el Sant Jordi del 2019”. Això vol dir que si el Sant Jordi passat es van facturar una mica més de 22 milions d’euros, dijous es va arribar a uns 5,5 milions. No van tenir tanta sort els floristes, amb una recaptació per sota del que s’esperava.

Que la jornada de dijous acabés, en la majoria de casos, dues o tres hores més enllà de l’horari habitual de tancament, va fer que aquest any no hi hagi una llista oficial de llibres més venuts.

Després de consultar-ho de manera individual amb una dotzena de llibreries del país, sí que podem fer una llista oficiosa, en què destaca en primera posició, en la franja de no-ficció, el llibre M’explico. De la investidura a l’exili (La Campana), de Carles Puigdemont amb Xevi Xirgo. Segons comentaris d’alguns llibreters, “va salvar el dia”. Va ser seguit per Mar d’estiu (Univers), de Rafel Nadal, i de Dones valentes (Ara Llibres), de Txell Feixas.

En l’apartat de ficció, i també molt destacat de la resta, el títol més venut va ser Canto jo i la muntanya balla (Anagrama), d’Irene Solà, seguit de L’enigma de l’habitació 622 (La Campana), de Jöel Dicker; Boulder (Club Editor), d’Eva Baltasar, i L’espia del Ritz (Columna), de Pilar Rahola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Mercè Vidal, referent en l’estudi del noucentisme

barcelona
Laia Arañó Vega
Historiadora i autora del llibre “El camp dels catalans”

“El govern a l’exili va voler concentrar els refugiats catalans en un únic camp”

Banyoles
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA