Música

Erikotropiko i la seva ‘Espurna’ estiuenca

El músic gironí Erik Sánchez, cantant del grup El Cigarrito de Después, ha iniciat en paral·lel el seu propi projecte en solitari amb el nom Erikotropiko, que s’ha presentat en societat amb una rumba titulada Espurna. La cançó, que Erik canta en un duet amb la cantautora empordanesa Maria Ukuphila, ha estat seleccionada per la revista Enderrock per formar part d’una llista de cinquanta candidates, que els lectors estan votant aquests dies per seleccionar abans de final de mes quina és la cançó de l’estiu del 2020.

Amb producció musical de David Coll i disseny de so de Guillem Vila, Espurna és cançó amb un cert regust nostàlgic que “explica el llegat que deixa una persona gran a una de més petita, juntament amb totes les seves experiències i moments viscuts”. Erikotropiko va néixer en ple confinament, quan l’Erik va compondre aquesta cançó “inspirada en un somni”, així com altres temes que ja es poden escoltar al seu canal de Youtube . Com ja ho insinua amb el seu nom artístic, Erikotropiko vol indagar en les músiques caribenyes i llatines en general, barrejant sonoritats diferents, com ja ho fa a Espurna, un tema en què es poden trobar pinzellades d’havanera i altres ritmes cubans, però també “un toc d’electrònica”. El següent pas serà preparar l’estrena en directe del projecte Erikotropiko.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda