Música

Mor el ‘bluesman’ Peter Green

El fundador de la mítica banda Fleetwood Mac va ser un dels guitarristes més respectats de la seva generació

Ha marxat “pacíficament mentre dormia”, segons ha informat la seva família

El músic anglès Peter Green, un dels fundadors de la banda Fleetwood Mac, ha mort als 73 anys “pacíficament mentre dormia”, va informar ahir dissabte en un comunicat la seva família. Green va ser un dels guitarristes més respectats de la seva generació. El rei del blues B.B. King el va enaltir així: “Va ser un dels pocs que em va provocar suors.” Va figurar en el número 58 dels 100 millors guitarristes de la història del rock, segons la revista Rolling Stone.

Nascut al barri londinenc de Bethnal Green, al si d’una família jueva, l’any 1946, Green va fundar el 1967 el mític grup (que deixaria el 1970) amb el bateria Mick Fleetwood, el guitarrista Jeremy Spencer i el baixista John McVic. El 1965 havia entrat als Bluesbreakers de John Mayall per substituir Eric Clapton.

Green va abandonar el grup, que va arribar a vendre més de 120 milions de discos a tot el món, quan es va veure afectat per trastorns mentals. Combinat amb un consum de drogues excessiu, va ser diagnosticat d’esquizofrènia i va passar un temps internat en centres psiquiàtrics, en què li van aplicar tractaments electroconvulsius als anys setanta. Quan en va sortir, va treballar en un cementiri.

No va ser fins als anys vuitanta que va tornar al món de la música. Va treure diversos discos en solitari. Però mai més va tornar a ser el mateix. Junt amb altres membres de la Fleetwood Mac, va ingressar al Rock & Roll Hall of Fame dels Estats Units el 1998.

Després de l’àlbum de debut, Fleetwood Mac (1968), el grup va saltar a la fama amb els discos de blues Mr Wondeful (1968) i Then Play On (1969) i, posteriorment, ja en absència de Green, Future Games (1971), Bare Trees (1972) i Rumours (1977), de tall pop. El seu últim treball d’estudi, amb la banda reformada després de diversos canvis de components, va ser Say You Will, el 2003, tot i que encara van treure nombroses recopilacions i gravacions d’actuacions en directe. Avui continuen sent un grup de referència per als seus nombrosos admiradors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona