Cinema

‘La mort de Guillem’ s’estrenarà a Màlaga

La pel·lícula de Carlos Marques-Marcet La mort de Guillem, que recrea la mort del jove independentista i antifeixista valencià Guillem Agulló a mans d’un grup d’extrema dreta, s’estrenarà el 24 d’agost en la secció Malaga première del Festival de Màlaga. El seu director, a més, rebrà un dia abans el premi Malaga Talent de la mostra, que ha hagut d’ajornar l’edició d’enguany de l’abril fins a l’agost pel coronavirus.

Guanyador dels últims Gaudí amb Els dies que vindran i cineasta premiat també pels altres llargmetratges que ha dirigit (10.000 km, 13 dies d’octubre i Tierra firme), Carlos Marques-Marcet porta al cinema la història del jove de Burjassot, que va morir fa 27 anys apunyalat per un grup de feixistes vinculats a partits i organitzacions d’extrema dreta. Els tribunals es van negar a considerar-ho un assassinat polític, i només un dels agressors, Pedro Cuevas, va passar quatre anys a la presó. La pel·lícula se centra sobretot en la lluita dels pares perquè es faci justícia. La mort de Guillem és una producció de Som*, SUICAfilms i Lastor Media, en coproducció amb el canal À Punt Mèdia i Televisió de Catalunya. El debutant Jani Collado interpreta Guillem, i Gloria March i Pablo Molinero encarnen els seus pares.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda