Arts escèniques

Una temporada de risc al Maldà

La sala barcelonina assumirà el cost que implica la reducció de públic per donar aire a les companyies

Per tercer cop, repeteixen les ‘Nadales’ del trio Beltran, Pedragosa i Pedrals al Maldà

El Maldà ha decidit que per tal de garantir unes condicions econòmiques dignes per als actors assumirà econòmicament cinc de les nou produccions que es preparen per a aquesta temporada, totes de dramatúrgia contemporània catalana. El curs comença avui amb la reposició de Barbes de balena. Serà la temporada amb menys programació, perquè les exigències sanitàries fan impossible la sessió doble (per dificultats en la desinfecció i la ventilació de la sala després de cada funció). Es compensa, però, mirant d’ampliar al màxim els dies de funció (fins a sis funcions per setmana) durant el temps d’explotació de cada títol.

La temporada 2020/21 serà la de major fragilitat per a aquest teatre barceloní, gestionat des de fa vuit anys per Pirates Teatres, amb Adrià Aubert com a director, perquè la reducció del 50% posa al límit la seva subsistència, sobretot en espais en què les companyies convidades han de finançar-se amb part de la taquilla. És per aquesta raó que, a més de Barbes de balena, també reposen Akelarre. Aubert admet que la prioritat ha estat recuperar peces que s’haurien d’haver estrenat el curs passat, però que ho va impedir l’estat d’alarma. Ara podran estrenar Boira a les orelles (una peça d’els Pirates Teatre), així com Una galaxia de luciérnagas, una producció de la sala prevista per al Grec. La cinquena producció, El bon policia, remet a una comèdia de Santiago Rusiñol però passada pel tamís de la dramatúrgia contemporània; un model que vol imitar la reeixida Les dones sàvies.

Pel que fa a companyies convidades, recuperen El silenci dels telers, dirigit per Ferran Utzet i amb dramatúrgia d’Anna Maria Ricart, fan una reposició d’Alhayat, o la suma dels dies (de La Viciosa) i conviden de nou els actors d’Epidèmia Teatre, que preveuen una relectura desinhibida de Serafí Pitarra a Mistela Candela Sarsuela. Finalment, tornen a programar el Nadales d’Iban Beltran, Carles Pedragosa i Josep Pedrals, que actuaran pels volts de Nadal per tercer cop. Aquesta festa musical representa el recanvi del celebradíssim i dramàtic El llarg dinar de Nadal, que es va representar del 2014 al 2018 al Maldà. Pirates Teatre té prevista fer alguna altra producció fora del seu espai natural, el Maldà, tot i que encara no es pot anunciar en espera que ho facin públic els responsables dels altres equipaments.

LA XIFRA

6
funcions
per setmana d’alguns muntatges. És l’alternativa per augmentar la capacitat i ser compatible amb les demandes sanitàries.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona