Arts escèniques

Paret mestra per al nou TNT

La nova directora del festival, Marion Betriu, amplia el radi d’acció als barris

Un totxo és la imatge del nou TNT, el del 2020. El canvi de direcció al festival (de Pep Pla a Marion Betriu) i la nova aposta per una cultura més transversal a Terrassa (que arriba a més districtes i també s’allarga més enllà del cap de setmana) conviden a construir una paret mestra sobre la qual edificar les properes edicions del festival de noves tendències i, alhora, la programació de la resta de l’any. El TNT impulsa projectes de teatre comunitari que eixamplin l’abast de terrassencs, sense obviar l’interès cultural que atreu tant programadors d’arreu de Catalunya com d’abast internacional.

Del 9 a l’11 d’octubre es programaran 15 títols, d’autoria autòctona, que alternen les estrenes (Explore el jardín de los Cárpatos, de José y sus Hermanas) amb algunes reposicions de peces molt recents (Corpus, de Xavier Bobés; It don’t worry me, d’Atresbandes; Teatro Amazonas, d’Azkona & Toloza). Altres noms presents són Quim Bigas, Juana Dolores, Nyam Nyam o Verónica Navas.

Aquest any no hi ha programació internacional com a conseqüència de la Covid-19, però ja s’augura que se’n preparen per a les futures edicions. I és que, per exemple, el TNT està establint una xarxa amb altres festivals europeus per donar impuls als creadors i que els permeti coproduccions ambicioses.

Terrassa manté la seva voluntat de ser un pol de centre d’arts escèniques que es reforça donant suport a nous projectes. El TNT va fer pública ahir la resolució de la convocatòria del programa d’acompanyament a artistes, que ha atorgat sis residències de creació i tres residències tècniques per a la temporada 2020/21 a creadors i creadores com ara Las Huecas, Vértebro, Aurora Bauzà i Pere Jou, Bárbara Bañuelos, María Jerez i Edurne Rubio. Per l’actriu i regidora de Cultura, Rosa Boladeras, és important que Terrassa superi el concepte de ciutat de consum cultural, que compra art, per defensar un projecte que sembra i cuida propostes artístiques.

Davant el repte de la Covid i les restriccions d’aforament, l’aposta de TNT és plantejar totes les actuacions presencialment i que algunes es puguin veure en streaming puntualment. En aquest sentit, el TNT Kids busca sumar complicitats(per videoconferència) entre alumnes i artistes de Lo pequeño: Cris Blancio, Jorge Dutor i Mont de Palol.

LA XIFRA

15
espectacles
s’han programat en tres dies intensos de teatre a Terrassa, del 9 a l’11 d’octubre, en 10 espais diferents escampats per la ciutat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona