Llibres

Jordi Navarro publica la seva segona novel·la

‘L’entrevista’, ambientada a Girona com la primera, barreja ciència-ficció, històries quotidianes i crítica social

Un any després de debutar en la novel·la amb Pedres i boira, l’escriptor gironí Jordi Navarro Morera –que es presenta a la nota biogràfica com “activista ecologista, geògraf i conserge mantenidor”– publica una segona novel·la, L’entrevista, que apareix amb el segell de La Gamberra Editorial . “No té res a veure amb la novel·la anterior, només comparteixen Girona com a escenari literari, perquè estic convençut que tenim una ciutat en la qual es poden explicar històries universals”, explica l’autor. Si en el seu debut en la ficció el Barri Vell era l’escenari principal d’una història amb regust de vivències generacionals, en aquest cas ha traslladat l’acció al barri de Sant Narcís i al de la Devesa, tot i que a L’entrevista els espais urbans no tenen tant de pes com a Pedres i boira.

Situada a l’època actual, L’entrevista barreja en la seva trama elements de ciència-ficció i històries quotidianes i “un rerefons de crítica social”. És una novel·la curta, de 134 pàgines repartides en 13 capítols, amb la qual Navarro intenta “aprofundir en la naturalesa humana, tant personal com col·lectiva, i en alguns dels nostres grans reptes de futur com a espècie”. El protagonista és en Pau, “un jove preparat i amb ambició” que vol triomfar a la vida, però està a l’atur, i un dia rep una trucada per anar a una entrevista de feina, que li canviarà la vida. “És una història molt actual, sobre un tipus de gent que es pensen que són superherois i s’acaben estavellant contra la realitat.”

Navarro, que es considera “un obrer de les lletres”, ha cofinançat l’edició d’aquest llibre gràcies en part a una campanya de micromecenatge a Verkami. Ell continua escrivint com un procés d’aprenentatge permanent i ara prepara una novel·la amb missatge ecologista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona