Música

Dies de quartets

L’Auditori de Barcelona inicia la temporada amb la Biennal Internacional de Quartets, que s’obre avui

Fins diumenge hi actuaran els quartets Casals, Modigliani, Dalia, Marmen, Cosmos i Diotima

L’Auditori de Barcelona obre avui la nova temporada amb una proposta inèdita: la primera Biennal Internacional de Quartets de Barcelona, una iniciativa del Quartet Casals que inclourà vuit concerts de sis quartets de corda fins diumenge vinent. Els quartets Modigliani, Dalia, Marmen, Cosmos i Diotima s’han afegit a una programació que reivindica Franz Joseph Haydn com un dels pilars fonaments del gènere, però que també inclourà obres –dinou, en total– d’altres compositors, com ara Beethoven, Debussy i Xostakòvitx. La biennal inclourà estrenes absolutes i nacionals, algunes de les quals inspirades en obres passades. El Quatour Diotima farà l’estrena mundial de Code is poetry, de Luis Codera Puzo, i el Dalia Quartet oferirà la primera audició del Quartet de corda núm. 8 sobre un tema de Cristóbal de Morales, de Josep Soler.

Cada dia hi haurà concerts matinals, que tindran lloc a la Sala 4 Alícia de Larrocha a les 12.30 h, amb els quartets de Haydn com a protagonistes absoluts i entrades a només 5 euros que han provocat que ja estiguin exhaurides totes les localitats, i quatre concerts de vespre, que es portaran a terme a la Sala 2 Oriol Martorell de L’Auditori de Barcelona: avui hi actuaran els quartets Casals i Cosmos (20 h, 32 euros); demà divendres, Marmen i Diotima (20 h, 20 euros); dissabte, Dalia i Modigliani (19 h, 20 euros) i diumenge de nou el Quartet Casals (19 h, 32 euros). Els concerts vespertins es podran veure en streamig gratuïtament a la plataforma auditoridigital.cat . A més, també s’hi oferiran altres continguts virtuals com ara l’estrena absoluta d’una obra d’Hèctor Parra dedicada a Robert Gerhard, per part del Jack Quartett; l’estrena nacional d’una obra de Peteris Vasks per part de l’Artemis Quartett, i un vídeo del Quartet Casals interpretant composicions d’Eduard Toldrà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú
TEATRE

El Poliorama reivindica Gómez de la Serna i Valle-Inclán amb un cabaret

BARCELONA