Música

La Sala Apolo farà un concert amb 1.000 persones i sense distàncies per provar l’eficàcia dels tests ràpids

L’objectiu és veure si hi ha transmissió comunitària en un espai tancat i sense distàncies de seguretat com una sala d’espectacles

La Sala Apolo de Barcelona farà aquest mes d’octubre una prova pilot amb un concert amb 1.000 persones, sense distàncies de seguretat, per comprovar l’eficàcia dels testos ràpids de covid-19. Els resultats de la prova pilot seran claus per determinar si poden permetre’s actes que concentrin un gran nombre de persones, tant de cultura i espectacles com esdeveniments esportius.

“Tothom es farà els testos per veure quin grau d’efectivitat té i quina és la interacció en una sala amb aquestes condicions: en un espai tancat amb la gent veient un concert, cantant i ballant per veure si després hi ha algun tipus de transmissió o no”, ha avançat aquest diumenge a Rac1 el president de l’Associació de Sales de Concert de Catalunya (Asacc), Lluís Torrents. “A banda de poder obrir les sales es convertirien en punts massius de fer test. Sempre hem dit que volíem treballar per ser la solució i no el problema”, ha continuat Torrents.

“El Primavera Sound està ajudant Can Ruti per fer aquesta prova pilot a la sala Apolo i avançar en la investigació”, ha comentat el president de l’Asacc. “La gent haurà de respectar algunes de les mesures vigents com portar mascareta i gel hidroalcohòlic, però podran prendre una copa. Haurem d’excloure persones amb símptomes i hauran de tenir un test d’antigen que doni negatiu”, ha precisat Boris Rebollo, metge internista especialista en malalties infeccioses de Can Ruti, un dels líders del projecte. “Serà semblant al que es fa ara, però en un recinte tancat i amb el test ens assegurem que les persones puguin gaudir d’activitats d’oci en un lloc segur”, ha reflexionat en veu alta Rebollo.

“Can Ruti serem els responsables de fer el test i seran una mica més de 1.000 persones les que necessitarem per provar que aquesta estratègia és segura”, ha assenyalat el metge internista especialista en malalties infeccioses. “Necessitem intentar tornar a la normalitat el més ràpid possible. Volem demostrar amb un test d’antigen, que és ràpid, que aquella persona pot participar en un esdeveniment amb un gran número de persones, i així reactivar una part de l’economia”, ha insistit Rebollo. “De fet, seria un primer pas perquè es facin reunions amb un major número de persones: un concert, un espectacle de màgia, teatre o al camp de futbol”, ha conclòs el metge especialista de Can Ruti.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona