Música

El Mirell Festival proposa un llarg cap de setmana de documentals musicals

Dirigit per Pere Pons, rebrà com a convidats Toti Soler, Pere Camps, Pau Riba, Joan Reig, Ignasi Terraza, Jordi Sabatés, Lluís Cabrera i Rafael Moll

En la seva joventut, abans de marxar a estudiar a Barcelona, el periodista bisbalenc Pere Pons va participar en projectes com ara Ràdio Bisbal i l’associació La Lluna Negra, que gestionava un local ja mític: La Tabacalera. Ara, molts anys després, Pons ha deixat Barcelona per tornar a la Bisbal, des d’on continua portant la direcció artística del festival Vijazz Penedès i realitzant programes per a Ràdio 4 com ara L’home del jazz i Planeta Omega. A més, Pere Pons ha posat en marxa un nou projecte, que comença aquest cap de setmana: el Mirell Festival, amb una programació de documentals musicals relacionats sobretot amb la música catalana de l’últim mig segle, que es projectaran al Teatre Mundial entre demà i diumenge. Les projeccions es complementaran amb converses en viu entre alguns dels protagonistes o coprotagonistes dels documentals: Pons, que ha estat director de la revista Jaç del Grup Enderrock o director artístic del Jamboree Club, ha aconseguit reunir al Mirell uns quants amics de primer nivell. “En aquesta primera edició he hagut de programar bàsicament documentals produïts pel Grup Enderrock i, en algun cas, dirigits per mi, però la idea és obrir el ventall en futures edicions, sempre amb una especial incidència en la música del país”, explica Pons. De fet, el Mirell està organitzat per l’Ajuntament de la Bisbal amb la col·laboració de la revista musical Enderrock.

El festival s’obrirà demà divendres amb Ovidi Montllor. Crònica d’un artista (20 h), en el 25è aniversari de la mort del cantautor valencià. Hi intervindran el músic Toti Soler, la “guitarra germana i còmplice” de Montllor, i Pere Camps, director del festival Barnasants.

Dissabte hi haurà tres sessions: a les 12 h es podrà veure La gran nit del rock català, sobre l’històric concert del Sant Jordi del 1991, del qual parlaran Joan Reig (Els Pets) i els periodistes Lluís Gendrau (Enderrock) i Pep Blay. A les 18 h es projectarà Dioptria 37+1, amb Pau Riba com a convidat, i al vespre hi haurà una sessió doble, amb Canet Rock 30 anys després (20 h) i Canet Rock. La pel·lícula (21 h). Hi participaran Pau Riba, Jordi Sabatés i Rafael Moll, fundador de Zeleste i del Canet Rock. Diumenge el Mirell Festival es clourà amb Taller de Músics. El gran xibarri (12 h) i el testimoni del seu fundador, Lluís Cabrera; Tete Montoliu. Una mirada (19 h), amb Ignasi Terraza i Jordi Sabatés, i un concert en directe del David Pastor Quartet (21 h), que hi presentarà el seu últim treball, Film Sessions.

L’aforament del Mundial s’ha limitat a 130 localitats i els 50 abonaments posats a la venda per a tot el festival ja es van exhaurir, però queden entrades per a una sola jornada (5 euros). A partir del gener es vol posar en marxa el Mirell Club per programar mensualment documentals musicals en col·laboració amb l’In-Edit i altres festivals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda