Llibres

Irene Solà, Laura Freixas i Rosa Ribas, a la Fira del Llibre de Frankfurt

També hi haurà els editors Silvia Sesé, Reina Duarte i Juan Cerezo

L’estat espanyol durà a la Fira del Llibre de Frankfurt, del 14 al 18 d’octubre, un “potent” programa literari integrat per taules d’autors on s’hi representaran les tendències més actuals i destacades de les lletres estatals, també les diverses generacions d’escriptors i els segells grans, independents i petits, així com tots els gèneres i totes les llengües del territori estatal.

En aquest esdeveniment hi participaran les escriptores catalanes Irene Solà, Laura Freixas i Rosa Ribas, així com els editors Silvia Sesé, Reina Duarte i Juan Cerezo, entre d’altres. L’edició d’enguany és el preàmbul de la participació de l’Estat com a país convidat l’any 2022.

La programació literària i professional ha estat dissenyada pel Ministeri de Cultura (a través de la Direcció General del Llibre i Foment de la Lectura), Acció Cultural Espanyola (AC/E) i la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya, en una “edició especial” per la covid-19, i l’organització complementarà el seu programa al recinte firal amb propostes ofertes virtuals, que actuaran com a escenaris per a expositors, autors i artistes creatius.

La programació espanyola s’oferirà en directe per streaming des del web SpainFrakfurt.com a la qual s’hi podrà accedir amb una inscripció gratuita. Com a nexe, la participació espanyola tindrà el lema ’Espanya, el camí dels llibres’ i mostrarà la “fortalesa i capacitat de recuperació” del sector.

Programa literari

Al programa hi haurà Laura Freixas, Elena Medel i Sara Mesa, que participaran a la taula Elles escriuen per analitzar el fet que cada cop més autores trenquen el sostre de vidre i que les llibreries cada cop ofereixen més obres de grans autores. En una altra taula, sota el lema Escrit a la Terra, hi haurà Irene Solà i Sergio del Molino, que debatran sobre l’èxode rural i les seves conseqüències i desequilibris.

Igualment, les activitats programades per l’Estat espanyol també participaran al Festival literari de la Fira de Frankfurt Bookfest en dos formats: el BookfestDigital, amb Daniel Innerarity y Marina Perezagua, i BookfestCity amb Rosa Ribas i Fernando Aramburu. També seran presents a la fira els centenaris de Miguel Delibes, Benito Pérez Galdós i Concepción Arenal.

Programa professional

A la secció professional, la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya (FGEE) hi participa junt amb la Direcció General del Llibre i Foment de la Lectura amb AC/E. Hi haurà la selecció Un recorregut per... amb les tendències més actuals de la ficció, no ficció, literatura infantil i juvenil i noves veus del panorama literari.

La selecció de títols, enfocada als editors i agents internacionals, ha anat a càrrec de crítics i experts com Sergio Vila-Sanjuán, Oscar López, Jesús Ruiz Mantilla i Marta Higueras.

Dins del programa professional, la sessió Have a Look at Spain presentarà el sector editorial de la mà d’editors i agents com Pilar Reyes (PenguinRandomHouse), Silvia Sesé (Anagrama), Juan Cerezo, (Tusquets), Reina Duarte (EDEBÉ), Manuel González (Tecnos) y los agentes Palmira Márquez (Dospassos) i Pau Centelles (Silvia Bastos).

El ministeri augmentarà les ajudes a la traducció per guanyar “pes” a la fira. En concret, ha detallat que destinarà 800.000 euros a una nova línia d’ajudes a la traducció. Igualment, ha assegurat que s’enfortirà la venda de drets editorials en el marc de la fira per a 2020, 2021 i 2022 a través del portal



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE