cultura

La Fundació Palau rememora el 40 aniversari del Price dels Poetes

La cinquena edició de Poesia i + també recorda Maragall, Espriu i Leveroni

El director de la Fundació Palau, Josep Sampere, admet que les dues darreres edicions s'han pogut celebrar gràcies a la complicitat dels artistes. La crisi també afecta aquest petit festival. Les ganes d'intervenir al cicle dels artistes ha garantit la seva continuïtat. Per Sampere, la poesia continua sent una disciplina per a «grans minories». Ja en els darrers anys, el públic confia en la programació sense necessitar actors o espectacles mediàtics, tot i això, la voluntat del festival és fer la poesia ben pròxima amb ofertes que alternen la poesia i la música o fent espectacles de teatre familiar (com La tempesta de la companyia El Príncep Totilau). Sampere ha comprovat que els artistes que defensen el seu treball reben la consideració del públic.

El festival de Poesia i + obre les activitats de l'Any Maragall a Caldes d'Estrac (un municipi on l'autor va escriure tot passant llargues temporades d'estiu). També recorda l'any Espriu gràcies a una interessant proposta de l'actriu Fina Rius. Big Mama i Teresa d'Arenys han elaborat un espectacle expressament per a l'ocasió sobre Rosa Leveroni en què alternen les lletres cantades i les recitades. La incorporació d'un recital sobre Màrius Torres ve per la feliç coincidència de l'edició d'un nou disc amb els seus versos a càrrec del grup En Vers. Josep Palau i Fabre va engegar aquesta iniciativa el 2003 amb la voluntat d'apropar la pintura a la poesia. La iniciativa va agafar més força a partir del 2006 amb el format de festival.

De nou, a Barcelona

El 2008, el festival Poesia i + va fer una temptativa a la Pedrera que l'any passat no es va poder repetir, segons indica el director de la Fundació Palau, Josep Sampere. Ara, coincidint amb el vintè aniversari de l'arribada del Cercle de Lectors a Catalunya, s'ha recuperat un minicicle de poesia que agermana Barcelona i Caldetes. Dimecres vinent, es reciten fragments de La Divina Comèdia, al davant mateix d'alguns dels originals que Josep Barceló va pintar per a il·lustrar aquest poema de Dante. Cinta Massip i l'acordionista Joan Alavedra reprendran els versos de Salvat Papasseit dimecres 7 de juliol. finalment, el 14 de juliol serà Gemma Reguant la que oferirà una mirada a la poesia de Lorca. Sampere argumenta que s'ha pogut fer aquest cicle ja que la Fundació ha cedit obres per a l'exposició que l'editorial ha elaborat pel seu aniversari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA