Llibres

Aina Huix debuta en la novel·la als setze anys

Aina Huix (Santa Coloma de Farners, 2003) ha publicat la seva primera novel·la, Entre nosaltres, amb només 16 anys i ha obert també la nova col·lecció de l’editorial Llibres del Delicte , batejada molt oportunament com a Delictes juvenils. Gran lectora des de petita, Huix va començar a escriure “per temporades” quan tot just feia segon d’ESO el que acabaria sent Entre nosaltres, però va ser a quart d’ESO quan s’hi va posar més a consciència. “M’encanta invertir el temps en coses productives”, diu ara que fa segon de batxillerat i la novel·la, tot just publicada l’1 de setembre, ja va per la segona edició.

La història d’Entre nosaltres té com a escenari principal l’institut d’un poble imaginari anomenat Vallors –com un veïnat de Santa Coloma al qual està vinculat la seva família–, on té lloc l’assassinat d’un dels alumnes, comès per un dels seus companys. La novel·la està estructurada en sis dies, de dilluns a dissabte, i narrada per les veus de diversos alumnes. “És una novel·la juvenil amb elements negres que enganxen, com les trames de misteri que ens agraden als lectors de la meva generació”, diu Huix, que va enviar la novel·la a diferents editorials triades per intuïció, sense que ho sabessin els seus pares, i va cridar l’atenció de l’editor de Llibres del Delicte, que la va assessorar per acabar de donar-li forma. Aina Huix pensa continuar escrivint, però ara la seva prioritat és la selectivitat. I vol estudiar “alguna cosa relacionada amb el món de l’empresa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona