Cinema

Els Texas tanquen i els veïns es mobilitzen

Els cinemes Texas se sumen a la llista negra de sales que tancaran definitivament. Amb les persianes abaixades des del mes de març, la iniciativa impulsada el 2014 per Ventura Pons al carrer Bailèn de Barcelona no ha superat la crisi sanitària. Amb tot, aquesta no n’ha estat l’única causa, ja que la crisi econòmica que afectava l’empresa del director, derivada en part pels projectes fallits a València (Alba Texas) i Figueres (Las Vegas), va provocar la problemàtica prèvia. El local era de lloguer i el cineasta el va deixar el març passat.

El futur de l’espai queda ara en l’aire i seran els propietaris del local els que decidiran si es manté com a cinema o es dedica a alguna altra activitat. Segons L’Independent de Gràcia, una plataforma veïnal ha començat a fer els primers contactes amb entitats i comerços per recollir signatures i elaborar un manifest per salvar-los.

Els Texas van néixer amb la voluntat de programar reestrenes en versió original subtitulada al català i pel·lícules infantils doblades en aquesta llengua. A més, oferien maratons temàtiques, sessions amb presentació i recuperació de clàssics del cinema.

El cineasta català està immers des de fa temps en dificultats econòmiques. Aquest estiu va decidir posar a subhasta la seva col·lecció d’art per “poder continuar fent cinema”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona