Arts escèniques

Els Catòlics d’Olot celebra 140 anys dels Pastorets amb una versió revisada

És la del responsable de la secció Dramàtica d’aquest ateneu, més breu i d’estil contemporani

L’entitat espera recuperar així l’activitat cultural d’anys enrere

El Centre Catòlic d’Olot celebra, aquest proper temps de Nadal, el 140è aniversari de les representacions de la sarsuela pastoral El nacimiento del Redentor o la redención del esclavo, d’Ignasi Rubió i Antoni Molins. I, segons el responsable de la secció Dramàtica d’aquest ateneu històric de la capital garrotxina, Santi Jou, és una commemoració que volen aprofitar per rellançar l’activitat cultural de l’entitat, que, anys enrere, havia estat una de les més actives de la ciutat.

Els Catòlics ha previst dues representacions dels Pastorets. La primera, el 27 de desembre, al teatret de l’ateneu del carrer Crivillers i la segona, el 3 de gener, al Teatre Principal. Es tracta de l’adaptació que el mateix Jou va fer l’any 2007 del text original i que es representa en un format mixt, amb escenes tradicionals i contemporànies. Només hi ha sis actors, un quadre de ball amb quatre ballarins semiprofessionals, un quintet de corda i un quadre de veus amb els quatre principals registres (tenor, baix, soprano i mezzosoprano).

Santi Jou explica que la seva versió manté els textos i trossos essencials de l’obra i que els que no ho són tant els expliquen dos rapsodes per relligar les escenes i mantenir el fil argumental de l’obra. “Hem preservat la sarsuela, una obra que posa de manifest un acte de fe; tots mirem cap al cel quan ens en passa alguna”, ha indicat.

Jou ha destacat que tindran la col·laboració de l’Orfeó Popular Olotí, l’altre ateneu històric de la ciutat que també representa els Pastorets, tot i que en una altra reactualització. Segons ell, és una bona oportunitat per iniciar un camí de col·laboració similar a la que, per posar un exemple, en altres camps de la cultura, duen a terme Rapsòdia Veus Literàries, Garrotxa Cultural, Amics de les Lletres Garrotxines...

LA DATA

27.12/3.01
Són els dies en què
s’han programat les representacions dels Pastorets, als Catòlics i al Teatre Principal.

Tornar al mapa cultural de la ciutat

Santi Jou ha avançat que les representacions dels Pastorets han de ser un revulsiu per als Catòlics d’Olot. De fet, aquest mes de novembre, duran sobre l’escenari El crèdit de Galceran i tenen en cartera la teatralització d’uns textos del poeta local Josep Monteis i la dramatització de la novel·la La punyalada de Marià Vayreda. A més, Jou està promovent la creació d’una borsa de teatre local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda