Cinema

Els cines Albéniz de Girona tanquen fins al 31 de gener

La falta d’estrenes de grans produccions i el poc públic han fet prendre la decisió

L’última sessió d’ahir ja es va haver de cancel·lar pel toc de queda

Els cinemes Albéniz no han esperat que l’enduriment de les mesures del govern per contenir la covid obligués les sales de projecció a tancar i han tirat pel dret: avui ja no obriran, i no preveuen tornar a aixecar les portes, anant bé, fins al gener de l’any vinent, suposant que la situació sanitària ja ho permeti. “A tot estirar estarem tancats fins el 31 de gener perquè els nostres treballadors tinguin cobertura dels ERTO, però si podem obrir abans, ho farem”, ha assenyalat Josep Maria Pallàs. Ha estat un comiat trist, més i tot pel fet que l’última sessió d’ahir va haver de ser cancel·lada per respectar el toc de queda.

Des que van reobrir passada la fase més dura del confinament, mantenir la programació ha estat una agonia. L’ajornament de les estrenes de grans produccions, sobretot nord-americanes, han reduït l’oferta i, en conseqüència, també l’afluència del públic que acudia a unes sales que basen el seu negoci en el cinema comercial. Pallàs ha explicat aquest cap de setmana a TV3 que, des de l’estiu, han tingut un 85% menys de recaptació que en el mateix període de l’any 2019: “Tenir obert amb pèrdues ho hem pogut mantenir durant tres mesos, però creiem que si continuem així desanimarem els nostres accionistes i acabarà significant el tancament total de l’activitat.” La mesura és, doncs, preventiva, segons va afegir: “És una manera d’aixoplugar-nos per mirar de sortir-nos-en, però si hi ha estrenes per Nadal, estarem preparats per reobrir”, va dir ahir a ACN.

La crisi per la pandèmia ha portat al tancament de sales històriques. A Girona, de moment, els Albéniz són els primers que es repleguen, en una decisió dolorosa i que confien que sigui provisional.Però és un mal símptoma, i més considerant que són els cinemes més antics de la ciutat i els únics que hi ha al centre mateix, sense necessitat de desplaçament amb vehicle. En tota la seva història, només havien tancat per obres de remodelació.

LA XIFRA

85%
menys de recaptació
han tingut els cinemes Albéniz des de l’estiu, respecte al mateix període del 2019.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen