Arts escèniques

El festival El Més Petit es reinventa

Apostarà per l’edició digital si no pot obrir presencial aquest dissabte

La versió en línia estrenarà tres propostes amb “la voluntat de no deixar els nens sense les arts escèniques”

El festival El Més Petit ha creat l’edició El Més Petit als Núvols, que permetrà celebrar la 16a edició del certamen per a espectadors de 0 a 5 anys a partir d’aquest dissabte, quan està prevista la seva obertura física. Aquesta nova secció digital oferirà, en línia, tres experiències artístiques creades expressament per a l’ocasió, a més dels tallers de formació i l’Encontre Internacional d’Arts per a la Primera Infància. La directora, Eulàlia Ribera, ha avisat: “Podem dir que el festival existirà estiguem en les condicions que estiguem”, i ha detallat que hi haurà tres propostes encarregades a companyies catalanes “amb la voluntat de no deixar els nens sense les arts escèniques”.

El festival, que s’allargarà fins al diumenge 29, es realitzarà “siguin quines siguin les circumstàncies relatives al tancament cultural a causa de la pandèmia per covid-19” de la mà d’aquesta secció digital, titulada el Petit als Núvols, amb propostes i continguts en línia tant per als espectadors com per als participants de les activitats de formació i professionals. “Com a mínim, la part digital sí que la podrem fer. La presencial està pendent del tancament dels teatres”, ha argumentat Ribera.

Tres experiències artístiques

Segons ha concretat, El Petit als Núvols serà l’espai en què s’estrenaran tres experiències artístiques creades expressament per a l’ocasió i per al format per tres companyies catalanes. Es tracta de propostes plantejades per anar “més enllà” de la visualització i aconseguir diferents graus d’interacció entre espectadors i creadors. Les propostes s’estrenaran el 14 de novembre i estaran obertes fins a la finalització del festival. Per participar cal comprar un codi que dóna accés conjunt a les tres experiències, a més d’altres continguts d’interès per a les famílies.

La companyia Animal Religion proposa Cuc, un repte artístic per confeccionar una creació col·lectiva final. La companyia Big Bouncers parteix del seu espectacle ‘Jungla’ per oferir ‘Expandint la Jungla’, un conjunt d’activitats i continguts relacionats amb el muntatge; i David Ymbernón presenta ‘L’Horitzó de Latung La La’, una proposta en línia basada en la co-creació de continguts a partir de l’univers d’aquest creador català.

El Més Petit també oferirà en línia les propostes de formació dels programes ‘Mestres que es Mouen’ i ’Artistes que es Mouen’. En el primer dels casos s’han previst un taller de les coreògrafes Montse Roig i Marina Cardona per a mestres d’escola bressol; i un del coreògraf Omar Meza dirigit a docent d’Educació Infantil. Dins del programa Artistes que es Mouen, dirigit a creadors i companyies, s’ha programat un taller a càrrec de l’artista Dalija Acin.

Finalment, el Petit als Núvols també serà l’entorn en el qual es desenvoluparà el V Encontre Internacional d’Arts per a la Primera Infància, que reuneix professionals del sector de tot el món. La trobada es realitzarà, en línia, els dies 20 i 21 de novembre i inclourà conferències a la carta i en línia, un taller titulat Viure en temps de pandèmia a càrrec de la companyia francesa Act2 i un espai de networking virtual entre els participants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Dusminguet farà un concert de comiat el 22 de juny a les Borges Blanques

Barcelona

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT