Arts escèniques

Cultura

A Olot, llum i foc

El festival Lluèrnia ja té actives la majoria de les instal·lacions

Repartides per tota la ciutat, faciliten una visita segura i suggestiva

El foc i la llum són transformadors i el festival Lluèrnia d’Olot, que convida a jugar amb aquests elements, s’ha adaptat per poder obrir instal·lacions. Aquest cop, en comptes de concentrar-los al centre i en unes hores d’un sol dia, es poden visitar fins al 28 d’aquest mes. Els ha anat inaugurant, però, del gros de les vint instal·lacions, se’n pot gaudir des d’aquest cap de setmana.

N’hi ha per a tots els gustos. Al carrer dels Sastres, Xevi Bayona ha tornat a sorprendre fent una dissecció d’un pis del carrer dels Sastres, a la seva particular Llar sense casa, un pis sense parets aprofitant un enderroc i el seu suport. Al parc Nou hi ha les Nuvolades amb què la penya Aoapix d’Olot convida els espectadors a deixar de banda els núvols digitals i a recuperar els que conviden a badar i a somniar. També s’hi pot veure el Corral de Xavier de Torres, un filat per xais que acaba agafant la forma d’aquests animals. A les fonts de Sant Roc, el col·lectiu Unparelld’arquitectes ha accentuat l’efecte de vestíbul de la ciutat d’aquest important indret amb una làmpada gegant. És l’Hort de la Llum, el muntatge oficial del festival. A pocs metres, l’Equip B:O convida a no perdre la memòria i ho ha fet al monuments Als vençuts, amb una intervenció que juga amb les ferides que deixa el vulcanisme i les de la història.

Els alumnes de l’Esdap juguen amb llums i ombres al claustre del Carme, a l’Espai Barberí hi ha serigrafies luminescents i, entre molts d’altres, els centres docents de la ciutat han bolcat creativitat a les finestres per homenatjat l’escola d’art Bauhaus, que fa cent anys va revolucionar el món de la docència de l’art.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA