Cultura popular

Premien un projecte de recerca sobre la Pista Jardí de Maçanet

Josep Lluís Lancina Murillo va rebre dissabte la primera beca de recerca històrica de Maçanet de la Selva, dotada amb 3.500 euros, per un projecte d’investigació titulat La Pista Jardí de Maçanet com a element de memòria compartida. Lancina disposarà d’un any per desenvolupar aquesta recerca de caire social i antropològic sobre la Pista Jardí. Inaugurat per la festa major del 1949, en aquest emblemàtic recinte han tingut lloc “els balls, homenatges a la vellesa, festivals infantils i culturals, espectacles de teatre, de revista i cinema, classes de ball i de sardanes, casals d’estiu, combats de boxa, patinatge sobre rodes i hoquei patins”, segons la descripció que en fa el Taller d’Història de Maçanet de la Selva.

El jurat de la beca, que també va destacar la “qualitat molt elevada” de tots els projectes presentats en aquesta primera edició, està format per Elisa Varela, de l’Institut de Recerca Històrica de la UdG; Pere Castellanos, del departament de geografia i història de l’Institut de Maçanet; Joan M. Caballero, del Taller d’Història de Maçanet; el regidor de Cultura, Xavier Xarbau, i l’arxiver municipal, Arnau Ruscalleda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen