Llibres

Literalment, la fira més híbrida

La 6a edició de la Fira Literal, d’idees i llibres radicals, se celebrarà de manera virtual i també presencial

S’exposaran, virtualment, al voltant de mil llibres d’una vuitantena d’editorials

Per als organitzadors de la Fira Literal no s’hi val a queixar-se i prou, cal moure’s per superar obstacles, trencar barreres i adaptar-se a determinats canvis de força major. A més, no és la mena de gent que s’espanta amb les noves tecnologies, ben al contrari. Tot plegat ha ajudat al fet que, malgrat els protocols que marca la pandèmia, la fira tiri endavant el cap de setmana vinent, 12 i 13 de desembre, en format virtual i, també, presencial.

Estrenen web ( www.literalbcn.cat ), Literal TV i el Mercat Virtual del Llibre, per continuar sent un punt de trobada de la cultura i el pensament crític. D’aquesta manera hi haurà noves formes d’interacció directes amb les editorials i amb els autors que hi participen, i serà possible comprar bona part dels seus llibres a través de la nova botiga que hi ha al web.

Les conferències, debats, converses i presentacions seran híbrides, es podran seguir en línia i, algunes, a més, seran presencials, perquè es manté el format de festival literari a la Fàbrica de Creació, l’Espai Bota i l’Ateneu L’Harmonia, de la Fabra i Coats, a Sant Andreu. Sempre adaptant-se a les mesures sanitàries que el moment exigeix.

Les activitats seran gratuïtes i obertes al públic, amb un aforament d’almenys el 50% a totes les sales, prèvia reserva de seient. La cinquantena d’activitats es retransmetran en directe per internet a l’espai de Literal TV, al nou web que ha posat en marxa la fira.

Literal pretén incidir sobre la realitat, com sempre. “La fira aposta per les paraules perquè només allò que s’anomena existeix. I per tenir-les en un conjunt de papers que es converteixen, moltes vegades, en armes de pensament, en llibres que llegim i que ens fan qüestionar la realitat i, fins i tot, a nosaltres mateixes. Perquè els llibres i les idees radicals són aquelles que pretenen, no només analitzar el món, sinó canviar-lo des de l’arrel”, afirmen.

Tot i que la majoria d’actes tindran lloc el 12 i el 13, des del 2 de desembre ja es pot accedir al mercat del llibre, en format virtual, amb més d’un miler de llibres de la vuitantena d’editorials participants a la fira. Els exemplars adquirits podran ser recollits en llibreries cooperatives vinculades a la fira o rebuts al domicili.

A la detallada programació que es pot consultar al web hi ha debats sobre fake news, el canvi climàtic, el feminisme, la memòria històrica, la meritocràcia, la desobediència civil, molta poesia... Alguns dels noms que hi participen son Marta Serra, Ingrid Guardiola, Enric Casasses, Guim Valls, David Fernández, Lu Rois, Holly Lewis, Judit Terradelles, Alícia Gili, Anna Llisterri, Abel Azcona, Willy Toledo, Albert Botran, Maria Bouabdellah...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL