Cinema

Suka plasma el trànsit de jove a l’edat adulta

L’exmembre de Teràpia de Shock estrena ‘Fantasía de juventud’, un film independent que arriba divendres a Olot

Els temps i les generacions van canviant, però els sentiments continuen sent els mateixos. Fantasía de juventud , un film de producció catalana dirigit pel garrotxí Jaume Sucarrats Muñoz (Suka), exmembre del grup català de pop-rock Teràpia de Shock –popular per haver compost la cançó Sense tu, la BSO de Polseres vermelles– s’inspira en les pel·lícules d’adolescents generacionals de l’estil Breakfast Club o Stand by me,per narrar la història d’amistat, amor, joventut, somnis, fantasies i, especialment, nostàlgia d’un temps fugaç que deixa una sensació concreta per sempre: la joventut, tan efímera.

Es tracta d’un llargmetratge , en parla castellana, que plasma el pas de l’adolescència cap a la maduresa i que convida a reflexionar sobre el que les persones esperen de la vida i el que realment la vida ofereix, entre altres qüestions. Té com a protagonista l’Aina T, una noia que només té al cap en Pol, del qual espera que faci el pas de demanar-li per sortir, ja que ella és massa tímida per fer-ho. Com que això no passa i els últims dies de curs s’acosten, l’Aina està disposada a tot per cridar la seva atenció: fins i tot a deixar els estudis de costat, no perdre’s cap festa i, sobretot, divagar entre música i poesia.

Sorgits d’escoles de formació, el repartiment està format per Cinta Hervàs, Maria Martos, Judit Vidal, Rubén Pino, Genís Casals, Ferran Favà i Noa Rodríguez. La pel·lícula, produïda per Cacau Productions, es va rodar a Barcelona en bona part l’any 2017, i es tracta d’un projecte que fa anys que s’està gestant, com explica el mateix director i guionista: “Després de fer algun curtmetratge amb aquest debut al camp del llarg volia plasmar una història de joventut que vaig començar a concebre quan tenia catorze anys i que gira al voltant de la rapidesa amb què passa aquella etapa tan intensa i vital.” Com remarca aquest cinèfil amant del cinema de Godard, Kubrick, Sorrentino i Fellini (el títol del film surt del film Els idiotes, concretament d’una obra de teatre que van a veure els protagonistes i que es titula Fantasía de juventud): “No he volgut fer una pel·lícula gaire argumental, sinó captar amb la càmera, i projectar-la a la pantalla, aquella sensació que vius i experimentes en aquella època juvenil, sensacions i pensaments que tothom recorda a la seva manera quan fas el trànsit cap a la maduresa”, detalla Jaume Sucarrats.

La pel·lícula s’ha estrenat als Cinemes Girona de Barcelona i es podrà veure també als Cinemes Olot a partir del divendres 11 de desembre. A Lleida s’estrenarà la setmana següent i a Girona està pendent de la data en què es podrà veure als Ocine. Badalona, Ripoll, Vilafranca del Penedès i Tarragona són altres localitats on s’està mirant que la pel·lícula arribi. A més, la productora està negociant amb diferents plataformes digitals perquè a partir de la primavera també es pugui veure a casa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà
Crítica
música

Blau de Colònia

GIRONA
calonge

L’Orquestra Di-versiones encapçala el cartell del tercer OncoMusic Fest

calonge

Llum verda a la nova biblioteca central pendent de trobar el finançament de 13,9 milions

SANT CUGAT DEL VALLÈS
TEATRE

El TNC aborda la crítica al sistema judicial amb ’Els criminals’

BARCELONA
Cultura

Adeu a Lorena Velázquez, la reina del cinema fantàstic

novetat editorial

Laurent Binet presenta una novel·la epistolar i detectivesca

Barcelona