Llibres

Creen una ruta per la ‘Girona de novel·la’ en format podcast

L’escriptor Martí Gironell ha escollit autors actuals com Cercas, Pairolí o Mar Bosch per ‘redescobrir’ la ciutat

L’Ajuntament de Girona ha adaptat la seva oferta de visites guiades a les restriccions de la pandèmia amb la creació d’una ruta literària en format podcast que permet “redescobrir la ciutat” de manera individual només amb un mòbil i uns auriculars, tal com la va presentar ahir el regidor de Cultura, Quim Ayats. Girona de novel·la parteix d’una selecció de sis obres de sis novel·listes actuals que han escrit sobre la ciutat i que permeten “combatre el virus de la ignorància de manera activa”, va dir l’escriptor Martí Gironell, que ha tingut cura de la selecció dels autors i de la gravació dels fragments escollits.

El recurs virtual, al qual es pot accedir a través de la pàgina de l’Aula d’Escriptura ( web.girona.cat/aulaescriptura ) o des de la pàgina de rutes literàries de girona.cat, consta d’un mapa interactiu que enllaça amb els podcasts dels sis espais del recorregut, cada un dels quals il·lustrat amb una presentació del mateix Gironell i la lectura del fragment de novel·la que hi fa de mirall, amb música envoltant de fons. Gironell, que va començar a fer rutes literàries fa tretze anys, arran del gran èxit d’El pont dels jueus, i que des de l’estiu passat ja ha gravat amb aquest cinc podcasts, la majoria a Barcelona, ha fet una tria personal que abraça diferents èpoques i estils, però que aposta per la narrativa contemporània per “renovar la mirada sobre la ciutat”, va dir. És així com Els llunàtics, de Pep Prieto, serveixen per emprendre el camí des de Torre Gironella; L’atles furtiu, d’Alfred Bosch, acompanya els oients en la baixada pel carrer de la Força; Cera, de Miquel Pairolí, fa reviure l’enterrament del bisbe Cartañà sota les voltes de la Rambla; Entre el cel i la terra, de Gerard Quintana, transporta el lector fins als aiguats que amenaçaven la Llibreria Geli; La dona efervescent, de Mar Bosch, s’atura al cafè de la Riba, i Las leyes de la frontera, de Javier Cercas, permeten recordar aquells Recreativos Vilaró que hi havia hagut davant el mural de la Cocollona.

LA XIFRA

6
espais
de la Girona antiga documenta aquesta nova ruta literària a través d’obres de sis escriptors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen