Cinema

Assaig clínic a l’Apolo

La sala de concerts de Barcelona va posar a prova ahir l’eficàcia dels tests ràpids de la Covid-19 per als grans esdeveniments amb un concert per a 500 persones

Un cribratge massiu en un concert a la sala Apolo de Barcelona va posar a prova, ahir a la tarda, l’eficàcia dels tests ràpids de coronavirus per poder celebrar grans esdeveniments. Els candidats a assistir al concert es van haver de fer prèviament un test d’antígens –i en alguns casos també PCR– en proves fetes entre divendres i ahir al migdia en uns tendals al parc de les Tres Xemeneies. Cinc-centes persones van poder assistir al concert, amb la condició de donar negatiu a les proves.

Les ganes de gresca dels seleccionats eren evidents a mesura que es formava la cua per accedir a la sala. “Estem bojos per anar a veure tots els concerts possibles”, va dir a l’ACN David López, un dels assistents, i va assenyalar que s’havia apuntat es va apuntar a l’assaig perquè era “una bona oportunitat per demostrar que la cultura no és contagiosa i es poden fer concerts sense risc”.

Un cop es van obrir les portes, passades les 5 de la tarda, es va prendre la temperatura als participants, es va comprovar que s’havien descarregat l’aplicació Radar Covid al mòbil i se’ls va demanar que es posessin gel hidroalcohòlic. Ja a dins, van poder gaudir d’un cartell amb els DJ Marta Salicru i Unai Muguruza, i els concerts de Renaldo & Clara i Mujeres.

L’assaig clínic està liderat per l’hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti) i té col·laboració de la Fundació Lluita contra la Sida i del Primavera Sound. Una estona abans del concert, l’organització va notificar als voluntaris de l’assaig si havien estat escollits per acudir al concert o no. El 20 de desembre, s’hauran de sotmetre a una segona prova diagnòstica.

El cap de malalties infeccioses de l’hospital Germans Trias i Pujol, Bonaventura Clotet, va assegurar a Rac1 que de l’assaig depenen grans esdeveniments, com ara el Primavera Sound, però també el Mobile i altres congressos que es fan a Barcelona habitualment. “Si surt bé, és força representatiu i pot ser traslladable a esdeveniments més grans”, va explicar Clotet.

D’altra banda, el Liceu va anunciar, ahir, que la flexibilització de les mesures per anunciades pel Procicat permetrà reobrir les portes del teatre demà i seguir representant La Traviata amb prop del 50% de la capacitat. Així, del total de les quinze funcions que s’havien de fer inicialment de l’òpera, el Liceu n’acabarà representant setze, una més de les programades. L’Auditori de Barcelona també va anunciar que, gràcies a aquests canvis, l’aforament de la sala Pau Casals passarà de 500 a 1.000 espectadors a partir de demà, de manera que podrà arribar gairebé al 50% de la seva capacitat, coincidint amb l’inici dels concerts dirigits per Jordi Savall Un Nadal a Versalles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Josep Maria Sebastian: “Tots els crims són de proximitat... per a algú segur”

campdevànol
música

La cantant kurda Aynur Dogan encapçala el FIMPT de Vilanova i la Geltrú

vilanova i la geltrú
MÚSICA

La periodista empordanesa Georgina Arnau debuta en la música com Genna amb ‘El pacte’

castelló d'E.
art

El ‘Bestiari’ de Carlos Casas porta a Venècia sons i imatges d’onze parcs naturals catalans

venècia
Crítica

Quant n’hem d’aprendre!

música

Cala Vento guanya amb ‘Casa Linda’ els Premis Min al millor disc de rock i al millor disc de l’any

torroella / figueres
guardó

Raimon rebrà el Premi Prat de la Riba 2024 de l'IEC la diada de Sant Jordi

barcelona
Cultura

Mor Feliu Trujillo, prestigiós ceramista artístic d’Esparreguera

TEATRE

Gorina trasllada a ‘Ifigènia’ el dolor de totes les dones sacrificades

BARCELONA