Cinema

Vinterberg arrasa

El cineasta danès aconsegueix amb ‘Druk’ els premis del Cinema Europeu a millor film, director, guió i actor, per a Mads Mikkelsen

Thomas Vinterberg ha estat el gran guanyador dels premis del Cinema Europeu 2020 amb la seva pel·lícula Druk (el títol internacional és Another round - Una altra ronda). El director danès es va emportar els premis a millor pel·lícula, director, guió (del mateix cineasta) i interpretació masculina, que va anar a mans de Mads Mikkelsen. Wim Wenders, president des del 1996 fins aquest any de l’Acadèmia del Cinema Europeu, va definir Druk com “un film fantàstic ple d’alegria, dolor i glòria”. Narra la història de quatre professors d’institut que proven de donar classes sota els efectes de l’alcohol, en un film que alterna comèdia i drama.

Mads Mikkelsen va protagonitzar un dels moments més emotius de la gala, quan va dedicar el premi a la filla del director, Ida Vinterberg, que va morir l’any passat als 19 anys: “Hi ha una raó per la qual es va fer aquesta pel·lícula, una llum petita i brillant que ja no és amb nosaltres, però que és en tots els fotogrames de la pel·lícula: és Ida Vinterberg.” El director, molt emocionat, també, va explicar, en rebre el premi al millor film, que la seva filla havia d’actuar a la pel·lícula, i que “l’única raó per acabar-la és per dedicar-la a la seva memòria”.

El premi a la millor actriu va ser per a l’alemanya Paula Beer pel seu treball a Ondina. Un amor para siempre, de Christian Petzold. El film romanès Collective, d’Alexander Nanau, va guanyar el premi al millor documental. A causa de la pandèmia, alguns premis ja s’havien lliurat abans, i la gala va ser telemàtica, amb Agnieszka Holland, presidenta de l’Acadèmia del Cinema Europeu, i Wim Wenders en un petit plató, i els nominats i guanyadors connectats telemàticament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú
TEATRE

El Poliorama reivindica Gómez de la Serna i Valle-Inclán amb un cabaret

BARCELONA