Música

Strenes programa Amaral, Stay Homas, La Casa Azul, Clara Peya i Andrea Motis

Judit Neddermann, Oques Grasses, Joan Miquel Oliver, Buhos, Ferran Palau i Ginestà també actuaran en la 8a edició del festival, entre el març i el maig

La creació no es pot ni restringir ni confinar: aquest és el lema de la vuitena edició del festival Strenes de Girona, que tindrà lloc entre els mesos de març i maig de l’any vinent a diferents espais de la ciutat com ara les escales de la catedral, el Teatre Municipal i l’Auditori. El festival dirigit per Xavi Pascual ha avançat 11 dels 25 artistes que participaran en aquesta edició, molts dels quals presentaran en els pròxims mesos nous discos i gires que es podran escoltar i veure en directe per primera vegada en el marc de Strenes, disposat a obrir la temporada musical, a pesar de tot. Així ho explica l’organització en el comunicat sobre aquest primer avançament de programació: “El festival gironí ho fa perquè vol recuperar la normalitat que ha robat la Covid-19. Ho fa perquè els músics, les músiques i el sector en general necessiten poder tirar endavant. I ho fa amb la voluntat que el festival Strenes sigui el pal de paller, el far que encoratgi tots els festivals, festes majors i programacions que encara s’estan plantejant si han de continuar endavant o no amb les seves produccions. Strenes llança un crit contundent: si ens ho proposem, és possible.”

Concerts dobles

El festival posarà a la venda, a partir d’avui a les vuit de les vespre al web www.festivalstrenes.cat , les entrades dels espectacles que ara s’anuncien, partint d’un 50% de l’aforament, que s’ampliarà al 70% en cas que la llei ho permeti. Per compensar les restriccions d’aforament, en alguns casos es faran dues sessions del mateix concert. És el que faran Stay Homas, el dissabte 17 d’abril a l’Auditori, on presentaran el seu primer disc, Agua (18.30 h i 22 h); La Casa Azul, que estrenarà un nou EP el dissabte 1 de maig a les escales de la catedral (19 h i 22 h), i Oques Grasses, que també presentaran un nou disc en aquest espai monumental el diumenge 2 de maig (18 h i 21 h).

A més, per les escales de la catedral també hi passarà el duet saragossà Amaral, que hi oferirà un dels últims concerts de la seva gira acústica, el divendres 30 d’abril (21 h).

A l’Auditori de Girona, hi estan previstes les actuacions de Judit Neddermann, una habitual de Strenes, que hi presentarà el seu nou disc el divendres 26 de març (20 h); Buhos, amb el seu primer espectacle per a teatres, Teràpia col·lectiva, el 27 de març (20 h); Andrea Motis, que el 2 d’abril estrenarà el seu nou treball amb el cantant Randy Greer, A swingin’ story, i Ferran Palau, també amb disc nou, Parc, que es podrà escoltar en directe el dissabte 10 d’abril.

Al Teatre Municipal, hi tindran lloc els concerts de Joan Miquel Oliver, que portarà a Girona la gira del 15è aniversari de Surfistes a càmera lenta, el 9 d’abril (20 h); Clara Peya, que el 16 d’abril estrenarà al festival el seu onzè disc, Perifèria (20 h), i Ginestà, que actuarà dins la secció El que vindrà de Strenes, el 17 d’abril (20 h).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

Laia Arañó Vega
Historiadora i autora del llibre “El camp dels catalans”

“El govern a l’exili va voler concentrar els refugiats catalans en un únic camp”

Banyoles
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA