Arts escèniques

La Planeta aposta pel teatre social

La sala, que ha acabat el 2020 amb unes cent funcions, en programa 58 de 31 espectacles per al primer semestre

Com tot el sector cultural, la sala independent de teatre La Planeta ha patit els efectes de la pandèmia –amb un 50% d’aforament, li queden 80 localitats–, però a pesar de tot ha mostrat una energia desbordant durant aquest estrany 2020: si la seva mitjana anual estava entre les 180 i les 190 funcions, aquest any n’haurà programat entre 105 i 110, com anunciava ahir el seu director, Pere Puig, en la presentació de la programació del primer semestre del 2021. Tenen previst mantenir el ritme, si el virus no ho impedeix, amb un total de 58 funcions de 31 espectacles. Ara, però, s’han posat a la venda només les entrades dels espectacles programats fins a finals de març. Per la incertesa.

“Hi ha una mica de tot, obres de gèneres diferents, però sí que existeix un cert predomini del teatre social, preocupat per les qüestions que afecten la nostra vida quotidiana”, va dir Puig sobre la nova programació, que en aquesta línia inclourà obres com ara Ana y Serafín, inquilinos de la periferia, de David Martínez i la Factoría Los Sánchez, de Benicarló (31 de gener); Assaig sobre la lucidesa, de La Danesa (27 i 28 de febrer); El silenci dels telers, basat en el llibre d’Assumpta Montellà (13 i 14 de març), i El·lipsi, de Ferran Joanmiquel, sisè espectacle del Cicle de Teatre Verbatim, a partir d’històries reals sobre el virus i el confinament, que s’estrenarà del 17 al 21 de març. També hi ha un component social compatible amb l’humor en el cabaret Akelarre, de The Feliuettes (26 de març), i a Brossa, de la companyia H6 Clown (25 i 26 de febrer), un dels set espectacles del Cicle Primerencs, que també inclourà la companyia jove de CobosMika, la Cia. Polleguera de Guillem Gispert, etc.

La Planeta recuperarà les recents Elda & Daniel, amb David Planas i Meritxell Yanes (22 a 29 de gener); Què més vivia en aquell lloc, tret de nosaltres?, de La Filla del Capità (6 i 7 de febrer), i Un tal Shakespeare, de Cascai (30 d’abril a 2 de maig), així com la lorquiana Rosita, dirigida per Pep Vila (5 i 6 de març); El rey del Gurugú, de Joanmiquel (12 de març), i Fil, espectacle de circ de Madame Gaüc (23 i 24 d’abril).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda