Arts escèniques

Crítica

dansa

Una bella resistència

L’obra és una manifestació culminant de l’esperit de Mal Pelo

Fa uns quinze anys, María Muñoz va començar a ballar (Johann Sebastian) Bach en públic –m’atreviria a dir que pouant dels moments en què ho havia fet per ella mateixa– en un espectacle inspirat per El clavecí ben temperat. En el curs del temps ha anat fent Bach, títol de l’espectacle que a la vegada ha adquirit una vida renovada amb Federica Porello, col·laboradora de Mal Pelo . El cas és que aquesta companyia, el nucli fundacional de la qual Muñoz comparteix amb Pep Ramis, va presentar l’any passat un altre espectacle a propòsit de Bach, On Golderg Variations, incorporant una sèrie de ballarins còmplices. I durant aquest mateix any, gairebé com un desafiament a l’aïllament imposat per les circumstàncies, ha fet un altre pas de rosca remetent de nou a Bach, en aquest cas a les sublims Cantates, per afegir-hi a la posada en escena músics i cantants, excel·lents com els ballarins.

Inventions és una manifestació culminant de l’esperit de Mal Pelo, que no ha fet més que obrir-se a l’aportació d’altres ballarins i creadors tot posant en relació la dansa amb altres llenguatges i formes artístiques i de representació. Presentat dins del festival Grec a la sala gòtica del Museu Marítim de Barcelona, Inventions va emmotllar-se a l’espai de església de Sant Pere de Galligants, seu del Museu d’Arqueologia de Catalunya a Girona, al final d’aquesta inevitablement accidentada edició de Temporada Alta, per expressar la seva bellesa feta de tants de diàlegs, de tantes capes de temps, de tants de moviments lliures i de tantes sonoritats, de tant d’humanisme amb una cultura que vol reconciliar-se amb la naturalesa. No sé si hi pot haver una resistència més bella a les contrarietats d’aquests temps que el moment final en què tots els intèrprets s’agrupen per celebrar el fet de viure i crear junts.

Inventions
Companyia: Mal Pelo
Monestir de Sant Pere de Galligants, dies 18 i 19 de desembre. Temporada Alta


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona