Llibres

Rècord d’originals per al Nadal més íntim

El 2021 també està dominat pels efectes de la pandèmia. El dia de Reis té una llarga tradició literària: se celebra un sopar a l’hotel Palace de Barcelona (que tothom encara anomena Ritz) per què desfilen polítics, empresaris i una llarga llista d’autors, editors, periodistes... És la nit en què es concedeixen el premi Josep Pla de narrativa en català i el Nadal de novel·la en castellà, tots dos publicats per Destino. Doncs aquest any no hi haurà sopar.

Les complicacions per poder reunir tants convidats amb seguretat sanitària o, cas d’haver-ho intentat, estar obligats a reduir molt la xifra d’assistents (amb les previsibles tensions de protocol) han fet optar els organitzadors pel més assenyat: fer una roda de premsa per als mitjans a les 18 h, al mateix hotel. D’aquesta manera, es faran públics els noms dels dos guanyadors i es podran tenir les primeres declaracions.

I això passa un any en què els originals presentats al 77è premi Nadal, dotat amb 18.000 euros, ha assolit un rècord estratosfèric: 1.044 obres. Molt per sobre de premis com ara el Planeta i l’Alfaguara que, amb molta més dotació, les darreres edicions estan entre els 700 i els 800 originals, unes xifres igualment molt elevades.

El jurat d’aquest any està format per quatre autors que han guanyat el Nadal: Alicia Giménez Bartlett, Care Santos, Lorenzo Silva, Andrés Trapiello i el director editorial de Grup 62, Emili Rosales.

A la 53a edició del premi Josep Pla s’han presentat 60 originals, té una dotació de 6.000 euros i el jurat d’aquest any està format per Laia Aguilar (última guanyadora), Marc Artigau (guanyador el 2018), els autors Montse Barderi i Antoni Pladevall i l’editora Glòria Gasch.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA