Còmic

Mor l’humorista gràfic i guionista Tom Roca als 67 anys

Fou un dels fundadors d'‘El jueves’ i va col·laborar amb revistes com ’Por favor’ i ’El Papus’, i diaris com ’El Periódico de Catalunya’

També fou productor i guionista televisiu

L’humorista gràfic, guionista i productor de programes de televisió, Antoni Roca Palacios, conegut com Tom i Toni, ha mort aquest dilluns a l’edat de 67 anys, ha anunciat la revista El jueves, de la qual va ser un dels fundadors, juntament amb Romeu i José Luis Martín.

Nascut al barri de Sants de Barcelona el 1953, la seva afició pel còmic es remunta a la seva infància i als 14 anys ja treballava com a ajudant del dibuixant Raf. Posteriorment, va viatjar per Europa i va recalar a Londres i París, on va quedar influenciat per revistes com ‘Hara-Kiri’ i ‘Hara-Kiri Hebdo’.

Durant la seva trajectòria com a ninotaire va col·laborar amb nombroses revistes, humorístiques i d’altres tipus, i diairs. A més d’El Jueves, va publicar els seus dibuixos a revistes adreçades a públic adult com Mata Ratos –que va dirigir-, Por Favor, Muchas Gracias!, El Papus, Barrabás, Muy Interesante, Playboy, Interviú, Clímax; a revistes infantils com Oriflama, Patufet, Pulgarcito, TBO, i a diaris com El Periódico de Catalunya, entre altres.

Com a humorista gràfic ha publicat àlbums com ¡Somos bestias, no máquinas! (Estrip, Barcelona, 1991), Mi puta vida (Astiberri, 2015) –una autobiografia personal i professional-  o ǃApaga y vámonos! (Diminuta, Barcelona, 2019).

Com a productor i guionista televisiu va treballar en diverses produccions de TV3, TVE, Cuatro, Tele 5 i Antena 3 amb sèries i programes com Locos por la tele, Historias de la puta mili, Quico el progre, Médico de familia, o Al salir de clase, Señor alcalde, Joc de Mentides o Filiprim.

Roca va ser productor executiu de la pel·lícula documental Balseros, sobre històries d’immigrants cubans als Estats Units, que va ser nominada a l’Oscar de Hollywood al Millor Documental del 2003.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona