Música

Cantant en ‘streaming’

“Atípica.” Així va definir la 58a edició del concurs de cant Tenor Viñas el president de la Fundació Privada Francesc Viñas, Miquel Lerín. La pandèmia ha obligat a un esforç del jurat a l’hora de determinar el centenar de finalistes que concursaran en passis al Conservatori del Liceu i, si passen el tall, al Gran Teatre del Liceu. Com que no es pot obrir al públic, totes les sessions es faran en streaming i maximitzant les condicions de distància, gel i mascareta entre els concursants. Aquesta tarda, a les sis, s’oficia l’activitat inaugural a càrrec del periodista i escriptor Sergio Vila-Sanjuán. L’acte es completarà amb el recital de joves cantants premiats en el concurs Serena Sáenz (soprano) Iván Ayón Rivas (tenor) i Carles Pachón (baríton).

El premi de cant vincula els principals teatres del món líric que intervenen com a espai per a la tria de finalistes i també com a jurat, des de diumenge i fins a la gran final, divendres vinent. El certamen reparteix 115.000 euros en premis i beques. S’hi han presentat 477 cantants de 55 països d’arreu del món. Destaca Corea del Sud (112 cantants), Rússia (37) i el Regne Unit (33). Enguany s’ha incrementat la presència catalana (13 participants) i també de l’Estat espanyol (29).

S’ha confirmat la presència del 90% dels cantants seleccionats. Totes les actuacions es passaran en streaming per pal·liar la impossibilitat de convidar acompanyants i públic a les sessions. La tradicional trobada Una tarda amb (amb dues cantants en comptes d’una, Elena Pankratova i Sonia Ganassi) es farà dissabte vinent i s’ha convocat una taula rodona amb els principals teatres d’òpera del món sobre els efectes de la pandèmia (dijous a la tarda).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona