Música

Luw, llançat a la immensitat

El guitarrista i cantant gironí Lluís Costa publica el primer disc del seu nou grup

La immensitat no s’assoleix en un dia, menys encara en temps de pandèmia. Però aquí tenim finalment Viatge a la immensitat, el primer disc de Luw, el nou projecte del gironí Lluís Costa , músic de llarga trajectòria tant als escenaris com al seu propi estudi de gravació, el Soundclub de Salt, on exerceix com a productor i enginyer de so per a altres formacions. I també per crear les seves pròpies cançons.

“Les cançons de Viatge a la immensitat les he anat recopilant durant els últims cinc anys, però les vaig començar a gravar seriosament el 2019, en un període de quatre setmanes. De fet, ja ho tenia tot gravat perquè el disc es pogués publicar a principis del 2020, quan vaig tocar al Festival Neu! Però va arribar la pandèmia i el vam ajornar primer al maig, després a l’octubre, i ara ha sortit finalment el gener del 2021.” Lluís Costa va aprofitar el confinament per tornar a mesclar les cançons entre el març i el maig, per “aconseguir un so diferent, més càlid”.

Tornar al rock

A diferència del seu projecte anterior, Costa 59, en què es va desmarcar voluntàriament del rock –“M’agrada molt Bowie, com a exemple de músic que no para quiet i que intenta no fer sempre el mateix”–, però ara hi torna amb Luw. “En el disc hi ha uns quants mitjos temps, però també molta energia, i combino moments tranquils i moments de soroll, que és el que tenia ganes de tornar a fer ara.”

A més de la guitarra i la veu, Lluís Costa va gravar pràcticament tots els instruments del disc, excepte la bateria (Toni Molina) i algunes col·laboracions: els cors de Manel Lets Casadevall, el saxo i el sintetitzador d’Adrià Bauzó en un parell de temes i el piano de Shanti Gordi i la veu de Marta Pérez a Mil planetes, el primer single, després del qual es va llançar Aquesta terra. Lluís Costabella, amb qui va tocar a Kitsch, és coautor de lletra d’El monstre, i l’artista Joan Mateu, que va tocar el baix amb Costa a Barri Baix, ha dissenyat la coberta i el llibret.

“He intentat abraçar tots els estils que m’agraden dels anys seixanta, setanta, vuitanta, noranta... per acabar definint l’estil de Luw. Sobretot volia que tot el que vaig gravar a l’estudi es pogués tocar en directe sense gaires canvis”, explica Costa, que té una banda formada per Molina (bateria), Casadevall (guitarra i veus), Javi Galván (baix) i Albert Casellas (teclats). De moment, només han pogut fer un parell de concerts, però esperen poder començar aviat les presentacions del disc, la primera molt a prop de casa, a El Canal de Salt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona