Llibres

Festival de Poesia de Girona: versos contra la pandèmia

Ara Poesia obre demà la seva 25a edició, durant la qual hi haurà un intèrfon poètic al vestíbul de la Casa de Cultura

No és un gran moment per a les celebracions, però sí per constatar la capacitat de resistència i adaptació del Festival de Poesia de Girona, Ara Poesia , que demà obre la seva 25a edició a la Casa de Cultura, on s’han programat una dotzena d’activitats fins al 28 de febrer, totes gratuïtes, amb reserva prèvia. “Aquest any, el Festival de Poesia de Girona arriba a la vint-i-cinquena edició, en un període insòlit i ple d’incerteses en el qual és més important que mai reivindicar la poesia com a vehicle essencial de l’expressió humana”, diuen els organitzadors. Durant tot el febrer hi haurà al vestíbul de la Casa de Cultura un intèrfon poètic: a cada botó s’amaga un poema, per reivindicar l’omnipresència de la poesia.

L’acte inaugural serà la taula rodona Poesia viva en temps de pandèmia, en què intervindran, demà dimecres (19 h), Germán Bartolomé, Eduard Bernat, Teresa Fèrriz, Andreu Gomila i Carolina Hernández, moderats per Josep Pedrals. El festival continuarà dijous amb un diàleg entre la poesia d’Ester Xargay i la pintura d’Enric Ansesa, a la sala d’exposicions on es pot veure la seva mostra Persistències. Dissabte tindrà lloc l’acció poètica P de carn, d’Elena Tarrats, Bru Ferri i Martí Sancliment.

Per al dimecres 10 s’ha programat una conferència sobre videopoesia a càrrec de Lis Costa, i el dijous 11 se sumaran la poesia de Gabriel Ventura i la música d’Esperit! a Apunts per a un incendi dels ulls. Hi haurà més recitals i espectacles amb Lluís Calvo i Laia Llobera, el dia 17; Oriol Sauleda (poesia i veu), Marcel·lí Bayer (música) i Ariadna Sarrats (dansa), el 18, i Joan Isaac, Carme Sansa, Roger Costa-Pau i Antoni-Olaf Sabater, que presentaran Els set pecats capitals, el 20 de febrer.

En la recta final hi intervindran Esteve Plantada i Mireia Calafell, el dia 24; Rosa Pou i Aleix Cansell, el 25, i Gemma Tona i Míriam Franch, el 27, i el festival es clourà el 28 amb Bestiari, un espectacle de Carles Belda, Gemma Abrié i Manu Sabaté.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda