Llibres

Lluís Prats guanya el X Premi Carlemany per al Foment de la Lectura

El lliurament del guardó es farà a Andorra coincidint amb la publicació del llibre el maig del 2021

L’escriptor Lluís Prats (Terrassa, 1966) ha guanyat el X Premi Carlemany per al Foment de la Lectura, dotat amb 8.500 euros, amb l’obra ‘Archie, el nen que parlava amb elefants’. El lliurament del guardó, que convoquen el Govern d’Andorra i Grup 62 a través de Columna Edicions, es farà a Andorra coincidint amb la publicació del llibre el maig del 2021. Pel que fa a la novel·la, es trasllada a la Kenya del 1947, on una elefanta neix en un poblat a tocar de la plantació de té de la família Cunningham. La infantesa del petit Archibald quedarà marcada per aquest esdeveniment extraordinari. El vincle que s’estableix entre els dos durarà 60 anys, i res aconseguirà desfer aquella amistat entre un nen i una elefanta, entre l’home i la natura.

Malgrat abandonar Àfrica amb només onze anys, l’Archibald Cunningham somiarà sempre en tornar-hi i retrobar-se amb la seva amistat d’infància i només als seixanta-sis anys, després de jubilar-se, aconseguirà complir el seu desig: tornar a veure elefants en llibertat.

Prats va estudiar Art i Arqueologia a la UAB i a la Universitat de Girona. Ha treballat molts anys com a professor de Secundària i Batxillerat, com a editor de llibres d’art i ha dirigit una productora de cinema a Los Angeles. Ha publicat més d’una vintena de llibres des de novel·la juvenil a assaig històric. El 2018 va ser guardonat amb el prestigiós premi Strega Ragazzi per ‘Hachiko. El gos que esperava’ que havia guanyat el premi Josep M. Folch i Torres el 2014, llibre traduït a tretze idiomes.

El mateix 2019 va ser guardonat amb el premi Ramon Muntaner per la seva novel·la ‘Kambirí’, amb el premi Guillem Cifre de Colonya per ‘Corporació d’alienígenes ’i va obtenir per segon cop el Folch i Torres per ’Estimat monstre’.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona