Cinema

Netflix vola molt alt

La plataforma domina les nominacions als Globus d’Or de l’any de la pandèmia amb les pel·lícules ‘Mank’ i ‘Juicio a los 7 de Chicago’

‘Nomanland’ és l’alternativa a Netflix en una edició amb tres dones directores nominades

Les produccions de Netflix Mank, amb sis nominacions, i El juicio a los 7 de Chicago, amb cinc, són les pel·lícules favorites a la 78a edició dels Globus d’Or, que es lliuraran el 28 de febrer. Les segueix de prop Nomadland, film dirigit per Chloé Zhao i protagonitzat per Frances MacDormand que té quatre nominacions i una trajectòria prèvia de premis (inclòs el Lleó d’Or de Venècia) que la situen per a alguns com a principal favorita. Anthony Hopkins i Olivia Coman han estat nominats com a intèrprets per El padre, pel·lícula que es pot veure encara als cinemes i que té també quatre nominacions. Els dos títols de Netflix es poden veure en aquesta plataforma de continguts, mentre que Nomadland, distribuïda per Disney, s’estrenarà en cinemes el 2 d’abril.

La pandèmia sembla que trasbalsarà la temporada de premis audiovisuals en favor de les plataformes. Netflix domina les nominacions de cinema (és finalista en 23 apartats) i també és la favorita en els guardons televisius dels Globus d’Or, gràcies a sèries com The crown i Ozark. En total, acumula 42 nominacions, 22 en cinema i 20 en televisió.

Dirigida per David Fincher i filmada en blanc i negre, Mank evoca el Hollywood dels anys trenta a partir de la figura de Herman J. Mankiewicz, el guionista de Ciutadà Kane. El juicio a los 7 de Chicago està escrita i dirigida per Aaron Sorkin i recrea el judici del 1969 contra set activistes contraris a la guerra del Vienam. Nomadland segueix el viatge a l’Oest en caravana d’una dona que ho ha perdut tot a causa de la crisi. El padre, un drama sobre l’Alzheimer, i Una joven prometedora, thriller sobre la venjança d’una dona, aspiren també al premi al millor drama.

Aquesta edició dels Globus d’Or ha deixat una dada per a la història: per primera vegada hi ha tres dones nominades a la millor direcció. Es tracta de l’esmentada Chloé Zhao, cineasta xinesa establerta als Estats Units; Emerald Fennell (Una joven prometedora, que s’estrenarà el 12 de març als nostres cinemes), i l’actriu i cineasta negra Regina King (Una noche en Miami...).

Hamilton, Borat, película film secuela, Music, Palm Springs i The Prom són les produccions nominades a millor comèdia o musical. A la categoria de film en llengua no anglesa competeixen Druk (Another Round) (Dinamarca), La llorona (Guatemala), La vida por delante (Itàlia), Minari (EUA, però rodada en coreà) i Entre nosotras (França).

Pel que fa a les sèries de televisió, destaquen la quarta temporada de The crown (Netflix, sis nominacions); la sisena de Schitt’s Creek (CBC, cinc nominacions), i la tercera d’Ozark (Netflix, quatre nominacions). Els Globus d’Or són atorgats per l’Associació de Premsa Estrangera de Hollywood i seran lliurats el 28 de febrer en una cerimònia majoritàriament virtual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS
art

Mor Richard Serra, l’escultor monumental

barcelona